9 Χρήσεις του λεμονιού πάνω σου


Επειδή μας αρέσει να μαθαίνουμε μυστικά ομορφιάς και πόσο μάλλον όταν σχετίζονται με ένα φρούτο που όλοι έχουμε σπίτι μας...


ΟΙ 9 ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


1) "Ανοίγει" το χρώμα των μαλλιών

Ποιες ανταύγειες; Ποιο ντεκαπάζ; Τι τρέχεις σε κομμώτριες; Άνοιξε το ψυγείο σου, βούτα δυο λεμόνια και θα αποκτήσεις τέλειες φυσικές ανταύγειες! 

2)Δυναμώνει τα νύχια

Τα τελευταία χρόνια όλες τρέχουμε για ημιμόνιμο μανικιούρ (για να έχουμε περιποιημένα νύχια γαρ!) αλλά με την αφαίρεση του, τα νύχια καταλήγουν στη χειρότερη τους κατάσταση. Αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να τα "μουλιάσεις" σε ένα μείγμα από χυμό λεμονιού και ελαιολάδου. Extra tip - Το λεμόνι συνίσταται σε νύχια που έχουν κιτρινίσει. 

3)Σκασμένα χείλη; Όχι πια

Το θαυματουργό λεμόνι μας βοηθάει στην απολέπιση των χειλιών. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να τρίψεις μια φέτα λεμόνι στα χείλη σου πριν τον ύπνο και το πρωί ΤΑΡΑΤΑΤΑΝΝΝ! Για φίλημα!

4)"Διώχνει" την λιπαρότητα

Να και μια χρήση που σίγουρα θα μου χρειαστεί. Αν τα μαλλιά σου λαδώνουν γρήγορα, βάλε στη ρίζα τους χυμό λεμονιού. Ακόμα, για πιο ματ επιδερμίδα χρησιμοποίησε χυμό λεμονιού σαν τονωτική λοσιόν.

5)Φυσικό λευκαντικό

Αν έχεις σημάδια στο πρόσωπο ή ακόμα φακίδες, εφάρμοσε στην επιδερμίδα χυμό λεμονιού και άφησε το να δράσει για 15 λεπτά.

6)Δόντια σαν του Α. Πετρίδη

Πως νομίζεις ότι τα λεύκανε ο Αλέξανδρος; Πήγε στον οδοντίατρο και έκανε λεύκανση; 
Αυτό έκανε αλλά επειδή εμείς δεν το κάνουμε, στύβουμε λεμόνια, προσθέτουμε και ένα κουταλάκι σόδα και ελπίζουμε ότι θα πιάσει! 

7)Scrub 

Η συνταγή είναι απλή. Χυμός από ένα ολόκληρο λεμόνι, μερικές κουταλιές χοντρό αλάτι και ελαιόλαδο. Ανακάτεψέ τα μαζί και δημιούργησε το δικό σου scrub που κάνει θαύματα στο δέρμα!

 8)Λειτουργεί και σαν αποσμητικό

Ξέμεινες από deodorant; Μη σκας. Λεμόνια και για αυτό. Το κιτρικό οξύ που περιέχει σκοτώνει την οσμή που δημιουργούν τα βακτηρίδια. 

9)Τέλος στα μαύρα στίγματα

Και επειδή μια από τις νούμερο ένα αναζητήσεις που κάνουμε στο google search είναι πως να απαλλαγούμε από τα μαύρα στίγματα, τώρα πια ξέρετε την απάντηση. Τρίψτε μισό λεμόνι κατευθείαν στο σημείο που θέλετε.

4 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχαχα πολύ γέλασα με τον Πετρίδη! Κάποια από αυτά τα έκανα και εγώ παλιότερα μέχρι που διάβασα ότι δεν κάνει να βάζουμε λεμόνι στο πρόσωπο, γιατί ερεθίζει το δέρμα και το κάνει ευαίσθητο στον ήλιο! x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Σταυρούλα!
      Προσωπικά, το λεμόνι το έχω χρησιμοποιήσει στο πρόσωπο αλλά όχι σε συχνή βάση. Αυτό για τον ήλιο είναι αλήθεια! :)

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Το ήξερα για τις υπέροχες ανταύγειες στα μαλλιά, αλλά βλέπω ότι έχει πολλές περισσότερες χρήσεις!


    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις