Νιώσε αυτοπεποίθηση χωρίς μακιγιάζ

Πολλές φορές ακούω κοπέλες να λένε πως δεν μπορούν να βγουν έξω από το σπίτι αν δεν βαφτούν. Είναι πράγματι ωραίο να φροντίζεις την εμφάνιση σου και να καλλωπίζεσαι σαν γυναίκα, αρκεί να μην φτάνεις στα άκρα. Και λέγοντας "άκρα" εννοώ την έλλειψη αυτοπεποίθησης και την ύπαρξη ανασφάλειας όσον αφορά την επιδερμίδα και τα φυσικά χαρακτηριστικά μας.



Γι'αυτό λοιπόν αυτή τη φορά, δεν θα σας πω πως να δείχνετε όμορφες με μακιγιάζ αλλά χωρίς αυτό! Μην ξεχνάτε πως ο καλός σας, πάντα προτιμά τη φυσική ομορφιά σας και χαίρεται περισσότερο όταν την εκτιμάτε και την απολαμβάνετε και εσείς...

ΚΑΝΟΝΑΣ ΝΟ 1

Κάνε ένα δώρο στην επιδερμίδα σου! Κάνε βαθύ καθαρισμό

Χρησιμοποίησε ένα καλό καθαριστικό προσώπου (ή ακόμα καλύτερα ένα σαπούνι με αγνά συστατικά) και στη συνέχεια κάνε ένα scrub για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα (Δεν έχεις scrub; Τι καλύτερο από μέλι με ζάχαρη!). Τοποθέτησε λοσιόν με ένα δίσκο ντεμακιγιάζ. Και τέλος, φόρεσε την αγαπημένη σου ενυδατική κάνοντας κινήσεις από μέσα προς τα έξω μέχρι να απορροφηθεί καλά από την επιδερμίδα σου (Δικιά μου αγαπημένη ενυδατική εδώ).

ΚΑΝΟΝΑΣ ΝΟ 2

Μην εξαρτάσαι από το μολύβι φρυδιών! Άσε τα φρύδια σου να μεγαλώσουν

Νούμερο ένα για την φυσική ομορφιά αποτελεί το κάδρο του προσώπου ή αλλιώς τα φρύδια! Βλέπεις όλα τα μοντέλα πόσο πυκνά έως χοντρά έχουν; Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει "τάση" τα ατημέλητα φρύδια. Για να τα βοηθήσεις, πρόσφερε τους ενυδάτωση (με ένα λαδάκι, καστορέλαιο ή αμυγδαλέλαιο) και μην τα ταλαιπωρείς.

ΚΑΝΟΝΑΣ ΝΟ 3

Η ομορφιά βρίσκεται μέσα σου!

Τίποτα δεν θα αλλάξει στην εμφάνιση σου αν εσύ βλέπεις αρνητικά τον εαυτό σου. Οφείλεις να έχεις αυτοπεποίθηση και ας μην έχεις το τέλειο σχήμα ματιών ή τις τέλειες γωνίες (Και ποια τα έχει στα αλήθεια όλα αυτά;!). Σκέψου πόσο ωραία χείλη έχεις ή οτιδήποτε άλλο σε κάνει να αισθάνεσαι σιγουριά!

ΚΑΝΟΝΑΣ ΝΟ 4

Χαμογέλασε!

Δεν ξέρεις πόσο όμορφη μπορεί να γίνει μια γυναικά που χαμογελάει με τη καρδιά της και πόση αυτοπεποίθηση αποπνέει στους άλλους!

ΚΑΝΟΝΑΣ ΝΟ 5

Και ας μην έχεις τέλεια επιδερμίδα

Σας έχω μιλήσει για την ακμή που πέρασα, η οποία μου άφησε μπόλικα σημαδάκια. Και πάλι καλά λέω, αφού "σώθηκα" από την έντονη έξαρση ακμής. Βγαίνω έξω τις περισσότερες ημέρες χωρίς ίχνος μακιγιάζ. Και είναι αλήθεια πως μου αρέσει να είμαι βαμμένη αλλά παρατηρώ πως η επιδερμίδα μου "αντιδράει" στο συχνό μακιγιάζ με την εμφάνιση σπυριών. Προτιμώ λοιπόν να βάφομαι λιγότερο και σε μικρότερη συχνότητα. Σε πληροφορώ λοιπόν ότι δεν με απασχολεί καθόλου που έχω κοκκινίλες και μικρές ουλές. Σκέφτομαι πως άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου μου "νικούν" τις ατέλειες της επιδερμίδας μου!

ΚΑΝΟΝΑΣ ΝΟ 6

Ένα νέο κούρεμα θα σε ανανεώσει

Το να φροντίζεις τα μαλλιά σου και να τους δίνεις ένα σχήμα που σου ταιριάζει πάντα βοηθάει για να νιώθεις όμορφη. Επέλεξε ένα διαφορετικό χρώμα ή τόλμησε να κάνεις αυτό το καρέ που πάντα ήθελες!

ΚΑΝΟΝΑΣ ΝΟ 7

Είμαστε ό,τι τρώμε

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, έχεις σίγουρα προσέξει πως τις ημέρες που τρέφεσαι σωστά, δείχνουν όλα πάνω σου να λειτουργούν καλύτερα. "Επένδυσε" σε τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου και πιες πολύυυ νερό! Αν εντάξεις στη διατροφή σου τα φρούτα και τα λαχανικά, αποκτάς ένα ακόμα δυνατότερο σύμμαχο! Καλό για την ομορφιά καλό για την υγεία!

ΚΑΝΟΝΑΣ ΝΟ 8

Φρόντισε τα δόντια σου

Πέρα από το βούρτσισμα που έτσι και αλλιώς κάνεις, χρησιμοποίησε οδοντικό νήμα σε καθημερινή βάση. Ουσιαστικά, αυτό είναι που βοηθάει στο να καθαρίσουν εντελώς τα δόντια και να έχουν συνεπώς μια ωραία όψη.

ΚΑΝΟΝΑΣ ΝΟ 9

Καθαριότητα και φρεσκάδα

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια γυναίκα που μυρίζει ωραία; Κάνε ένα ντους με ένα ενυδατικό αφρόλουτρο και έπειτα άπλωσε στην επιδερμίδα σου την αγαπημένη σου κρέμα σώματος ή body butter. Αν μάλιστα το συνδυάσεις και με το "ασορτί" του άρωμα, τότε η διάρκεια τους θα είναι φανταστική!

ΚΑΝΟΝΑΣ ΝΟ 10

Ζουμερά χείλη

Μπορεί να μην έχεις τα χείλη της Kim Kardashian (μεταξύ μας, ούτε και εγώ τα έχω) αλλά ποιος είπε ότι δεν έχεις ωραία χείλη; Φρόντισε να χρησιμοποιείς ένα ενυδατικό lip balm και να το ανανεώνεις όποτε χρειάζεται.


Καλή επιτυχία στην εφαρμογή των κανόνων και να θυμάσαι πως αν νιώθεις όμορφη με το μακιγιάζ, είσαι και χωρίς αυτό!

7 σχόλια:

  1. πολύ όμορφο το άρθρο σου!
    Πρέπει να μάθουμε να ζούμε και να αισθανόμαστε όμορφα με τα φυσικά μας χατακτηριστικά. Άλλωστε το πολύ φτιαχτό πολλές φορές καλύπτει την φυσική μας ομορφιά!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα μπορούσες να τα είχες περιγράψει καλύτερα, συμφωνώ με όλα, εξαιρετικό ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σου Θεοδώρα, πολύ ωραίο το άρθρο σου!Συμφωνώ με όλα και επαυξάνω με το Νο 9 η ενυδατική σε συνδυασμό με το άρωμα της κάνει θαύματα 😉👍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο θα συμφωνήσω μαζί σου!! Είναι ωραίο να θέλουμε να είμαστε περιποιημένες, αλλά δε μπορώ άλλο να ακούω "αααα δε μπορώ να πεταχτώ μέχρι το περίπτερο, δεν είμαι βαμμένη". Μη φτάνουμε στα άκρα όπως πολύ σωστά είπες! x

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις