6 Συνήθειες που έχεις καθημερινά και καταστρέφουν την επιδερμίδα σου

ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΑΣ ΑΝΤΗΛΙΑΚΉ


Και όμως! Ακόμα και στη περίοδο του χειμώνα, σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε προϊόντα που περιέχουν δείκτη προστασίας. Καθώς, μένουμε σε μια χώρα που στη πλειονότητα των ημερών έχει λιακάδα! Σε διαφορετική περίπτωση, η έκθεση στον ήλιο προκαλεί ταχύτερα ρυτίδες. Μήπως άλλαξες γνώμη;

ΤΟ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ



Καλά εντάξει...Δεν περίμενες εμένα να στο πω αυτό. Το κάπνισμα δεν έχει βλαβερές επιδράσεις απλά στην επιδερμίδα μας αλλά και στην υγεία μας κάτι που είναι πολύ σημαντικότερο. Κόψε το τώρα και προσέφερε στον εαυτό σου το καλύτερο που του αξίζει!

ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΦΟΡΑΣ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ


Όπως είπαμε για την αντιλιακή προστασία όσον αφορά την επιδερμίδα, εξίσου σημαντικό είναι να προσέχουμε τα ματάκια μας. Πέρα από ένα αξεσουάρ μόδας, τα γυαλιά μας προστατεύουν από τις ακτίνες UV. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, καταρράκτη κά στη περιοχή των ματιών. Αν ακόμα δεν σε έπεισα, μάλλον πρέπει να προσθέσω ότι το "πόδι της χήνας" θα εμφανιστεί πιο γρήγορα στα μάτια σου. Σου προκάλεσα σοκ; Καλά έκανα..Τώρα δεν θα αμελείς να φοράς τα γυαλιά σου! (Σημαντικό είναι να επιλέγουμε γυαλιά ηλίου εγκεκριμένα και να κάνουμε την αγορά μας από ένα κατάστημα οπτικών)

ΤΟ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΤΣΙΧΛΑ


Σε κούφανα.. Και εγώ κάτι τέτοιο έπαθα όταν το διάβασα. Πρόσφατα σε μια σχετική έρευνα αποδείχθηκε το να μασάμε τσίχλα (φυσικά σε μεγάλο βαθμό) μπορεί να προκαλέσει εμφάνιση ρυτίδων γύρω από το στόμα. Αν σκεφτείς ότι οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις της επιδερμίδας, μειώνουν την "ελαστικότητα" της, τότε αυτό που μάθαμε έχει μια λογική...

ΤΟ ΑΓΧΟΣ


Η φίλη σου που είναι πάντα χαλαρή, έχει την τέλεια επιδερμίδα; Δεν χρειάζεται να πεις το μυστικό της. Οι άνθρωποι που δεν έχουν άγχος και είναι ήρεμοι "γερνάνε" σε αργούς ρυθμούς. Πέρα από την ψυχική υγεία σου σκέψου και την ομορφιά σου!


Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΑΣΑΙ


Ανάσκελα, μπρούμυτα, στα πλάγια...ο κάθε άνθρωπος τον βολεύει να κοιμάται διαφορετικά. Ήξερες όμως ότι κάποιες στάσεις που παίρνεις κατά την διάρκεια του ύπνου σου μπορεί να επηρεάσουν μακροπρόσθεσμα την όψη της επιδερμίδας σου; Αυτές οι "γραμμές" που έχεις όταν ξυπνάς στο πρόσωπο...αργά ή γρήγορα θα γίνουν μόνιμες! Σε άγχωσα... Τι να κάνω και εγώ που μόνο μπρούμυτα κοιμάμαι; :( Για όσες τα καταφέρουν, σύμφωνα με τους ειδικούς το να κοιμάσαι ανάσκελα συστήνεται. Για εμάς που δεν μας παίρνει έτσι ο ύπνος, καλό είναι να κοιμόμαστε σε μαξιλαροθήκες από μετάξι καθώς σε αυτές η επιδερμίδα "γλυστράει" και δεν "μουτσουνιάζουμε" ζαρώνοντας την φράπα μας.


ΦΙΛΑΚΙΑ! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΕΛΑΣΑΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΡΥΤΙΔΕΣ! 



4 σχόλια:

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις