7 Καλλυντικά που δεν χρειάζεσαι

Η βιομηχανία των καλλυντικών προϊόντων θέλει να μας κάνει να αγοράζουμε οτιδήποτε νέο λανσάρεται, ακόμα και αν στην ουσία είναι εντελώς περιττό και άχρηστο. Πάμε να δούμε τα προϊόντα που δεν χρειάζεσαι.

1)Μάσκα ποδιών



Σοβαρά τώρα; Μάσκα στα πόδια; Αν στα αλήθεια οι πατούσες σου είναι σκασμένες, αρκεί να πάρεις μια ράσπα και να τις τρίψεις ελαφρά και έπειτα να βάλεις μια κρέμα σώματος ή βαζελίνη για να ενυδατώσεις τη περιοχή. Τίποτα παραπάνω.

2)Τονωτική Λοσιόν



Αντί να επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου με ένα κάρο προϊόντα το ένα μετά το άλλο, επένδυσε σε ένα καλό καθαριστικό προσώπου ή ακόμα και ένα σαπούνι και φυσικά σε ένα προϊόν ντεμακιγιάζ (είτε λαδάκι, μισελέρ ή γαλάκτωμα). Εναλλακτικά, ένα scrub (κάθε 3-4 μέρες). Δεν θέλεις κάτι άλλο για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα.

3)Κρέμα για το λαιμό ή το ντεκολτέ



Μας κάνουν πλάκα! Η ενυδατική προσώπου δεν λειτουργεί ας πούμε σε άλλη περιοχή; Χρησιμοποίησε τη με ανοδικές κινήσεις σε πρόσωπο και λαιμό και είσαι μια χαρά. (Εξαιρείται σαφώς η κρέμα για τα μάτια, καθώς η περιοχή της επιδερμίδας εκεί είναι ιδιαίτερα λεπτή άρα και ευαίσθητη).


4)Scrub χειλιών



Κάνει την ίδια δουλειά που κάνει η οδοντόβουρτσα σου, μια πετσέτα ή ακόμα καλύτερα ζάχαρη με μέλι.


5)Μάσκαρα για τις κάτω βλεφαρίδες



Άλλο ένα άχρηστο προιον. Αν το βουρτσάκι της μάσκαρα που έχεις δεν σε βολεύει για τις κάτω βλεφαρίδες και λερώνεσαι κάτω από το μάτι, απλά χρησιμοποίησε ένα μικρότερο βουρτσάκι βουτώντας το στο δοχείο της μάσκαρα. Θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει στο ebay.


6)Αφρός ξυρίσματος



Κάτι που δεν έχω αγοράσει ποτέ και δεν πρόκειται νομίζω. Με τη σαπουνάδα του αφρόλουτρου δεν κόβομαι ποτέ στο ξύρισμα (αρκεί να χρησιμοποιώ ένα ξυραφάκι της προκοπής!).


7)Καλλυντικά προϊόντα που επαναφέρουν την νεότητα



Κορίτσια, άπαξ σχηματιστούν λεπτές γραμμές και ρυτίδες, είναι χαμένος χρόνος να εφαρμόζετε προϊόντα που υποτίθεται πως τις εξαφανίζουν. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η πρόληψη. Το ίδιο ισχύει και για προϊόντα αδυνατίσματος ή καταπολέμησης της κυτταρίτιδας.


Καταληκτικά, φρόντισε να έχεις βασικά καλλυντικά στο νεσεσέρ σου, που ταιριάζουν σε εσένα και στο τύπο επιδερμίδας σου και που τα χρησιμοποιείς με φειδώ. Η υπερβολή στο καθαρισμό προσώπου, στο make up κτλ μόνο κακό κάνουν στην επιδερμίδα μας. 

9 σχόλια:

  1. Συμφωνώ με όλα αν και το σκραμπ χειλιών το συγκεκριμένο το έχω αγοράσει!χιχι!!
    αλλά ναι,σίγουρα με ζάχαρη και μέλι έχεις το ίδιο αποτέλεσμα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με όλα εκτός απο το toner , μου αρέσει να το χρησιμοποιώ γιατί πέρνει όλα τα υπολείμματα της βρωμιας , αν και το ροδονερο είναι το καλύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχω ακουσει πολλα για το ροδονερο και θελω πολυ να το δοκιμασω! φυσικο και αποτελεσματικο!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραίο ποστ! Θα συμφωνήσω με όλα εκτός από την τονωτική λοσιόν! Εγώ προσωπικά δε χρησιμοποιώ, αλλά όσες έχουν ξηρό δέρμα τη χρειάζονται για περισσότερη ενυδάτωση! Όσον αφορά το ξύρισμα δοκίμασε conditioner και θα με θυμηθείς! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα Σταυρουλα! Εμενα η λοσιον δεν μου προσφερει κατι το ιδιαιτερο, θελω να δοκιμασω ομως το ροδονερο! μμμ ωραιο αυτο με την μαλακτικη αλλα δεν συμφερει :p χαχα

      Διαγραφή
    2. Ούτε εγώ χρησιμοποιώ τονωτική λοσιόν, γιατί έχω ευαίσθητο και αφυδατωμένο δέρμα και όσες είναι για λιπαρότητα (έχω κι απ'αυτό χαχαχα!) αφυδατώνουν και ερεθίζουν! Δε χρειάζεσαι μεγάλη ποσότητα βρε και το αποτέλεσμα είναι σούπερ! ;) Προφανώς δε θα βάλεις την πιο ακριβή μάσκα/μαλακτική που έχεις, αλλά ειδικά αν έχεις κάποιο τέτοιο προϊόν που δεν σου κάνει τίποτα στα μαλλιά χρησιμοποίησέ το για ξύρισμα! Εγώ έτσι το ξεκίνησα και μου άρεσε πολύ, οπότε το συνέχισα γενικά! x

      Διαγραφή
  4. Ο αφρος ξυρίσματος είναι μόνιμα στο ραφάκι του μπάνιου. Έχω χρησιμοποιήσει και κρεμα μαλλιων και αφρολουτρο αλλα παντα κοβομαι και το δερμα γινεται χαλια. Επίσης την τονωτική λοσιον τους τελευταίους μήνες άρχισα να την χρησιμοποιώ μετα το καθαριστικο προσώπου και με έχει βολέψει αρκετά. Τις μάσκες ποδιών νομίζω τις χρησιμοποιούν για και για την κακοσμία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις