Οδηγός Ebay: Πως να παραγγείλετε (paypal), τι μπορείτε να βρείτε σε φθηνές τιμές, έξοδα αποστολής κ.ά




Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύ ντόρος όσον αφορά το ebay. Πραγματικά, μπορείς να βρεις "διαμάντια" αλλά θέλει σίγουρα ψάξιμο. Υπάρχει το ελληνικό, αγγλικό, αμερικάνικο ebay κ.ά.
 Υπάρχει ο κίνδυνος απάτης; Είναι κάτι που δεν μου έχει τύχει ποτέ έως τώρα και έχω πολλές παραγγελίες στο ιστορικό μου!  Πάντα επιλέγω να πληρώνω μέσω paypal αφού είναι ασφαλέστερος τρόπος πληρωμής. Επιπλέον, ό,τι έχω διαλέξει είναι από πωλητές με υψηλή βαθμολογία, κάτι που τους κάνει περισσότερο "έμπιστους".

Ένα προϊόν μπορείς να το αγοράσεις κατευθείαν (buy it now) ή να το κερδίσεις σε κάποια δημοπρασία (auction). 
Κάποια προϊόντα δεν έχουν έξοδα αποστολής (FREE Economy Int'l Shipping) και αυτά κυρίως προέρχονται από Κίνα. 
Άλλα έχουν και αναγράφεται κάτω από τη τιμή πώλησης (shipping). Μάλιστα, μερικοί πωλητές δεν στέλνουν σε όλο το κόσμο, οπότε υπάρχει περίπτωση η χώρα μας να μην συμπεριλαμβάνεται. 


Το delivery μας ενημερώνει για το πότε θα έχουμε το προϊόν μας. Πολλές φορές μπορεί το λάβουμε πιο νωρίτερα από ότι λέει αλλά ίσως και να αργήσει. Συνήθως, τα πακέτα έρχονται σε 15-40 μέρες από τη παραγγελία και έρχονται και συντομότερα αν παραγγείλουμε από ευρωπαϊκή χώρα. Στη περίπτωση που δούμε ότι αργεί, επικοινωνούμε με το πωλητή, καθώς είναι πολλές οι φορές που τα πακέτα χάνονται στο ταξίδι τους. Έτσι, για να μην χάσουμε το refund (αποζημίωση) στέλνουμε στον πωλητή. 
Με το refund μπορεί να σου δώσει τα χρήματα σου πίσω ή ένα μέρος αυτών ή ακόμα και να  ξαναστείλει το προϊόν. 
Γενικά, οι περισσότεροι πωλητές προκειμένου να μην τους καταχωρήσεις μια αρνητική αξιολόγηση, είναι διατεθειμένοι να σε εξυπηρετήσουν. 


Τι μπορώ να βρω φθηνότερα; Οτιδήποτε προέρχεται από Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Κορέα είναι φθηνότερο σε σχέση με την τοπική ελληνική αγορά. Όσο πιο "ελαφρύ" είναι ένα προϊόν τόσο πιο φθηνό θα είναι και δεν θα έχει έξοδα αποστολής. Κοσμήματα, καλλυντικά, είδη κουζίνας, μικρά gadget και ρούχα θα τα βρείτε σε τιμές που αρχίζουν από 0,99 δολάρια. 

Εάν έχετε χρόνο, μπορείτε να συμμετέχετε σε δημοπρασίες κάνοντας bid το ποσό που προτίθεστε να δώσετε για την αγορά του εκάστοτε προϊόντος. Μπορείτε να βλέπετε τις δημοπρασίες που λήγουν σύντομα (ending soonest) ούτως ώστε να έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να είστε ο τελευταίος που θα "χτυπήσει" τιμή και να το αγοράσετε.

Προσωπικά, προτιμάω το αμερικάνικο ebay καθώς με βολεύει περισσότερο αφού δείχνει τις τιμές τόσο σε δολάρια όσο και σε ευρώ. Αφού αναζητήσεις αυτό που θέλεις, αριστερά υπάρχουν κάποιες "ρυθμίσεις" που μπορείς να ορίσεις εάν επιθυμείς τα αντικείμενα που θα εμφανίσει να έχουν ή όχι έξοδα αποστολής, αλλά και σε τι τιμές θα κυμαίνονται, εάν θα είναι μεταχειρισμένα ή καινούρια, το χρώμα τους, το υλικό τους κ.ά. 

 PAYPAL - Τι είναι, πως μπορείς να έχεις λογαριασμό paypal

Αρκεί να έχεις μια πιστωτική κάρτα ή ένα λογαριασμό τραπέζης και να το συνδέσεις με το λογαριασμό του paypal. 
-Εγγραφείτε σαν χρήστης εδώ
-Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις οδηγίες εδώ

Ουσιαστικά, αφού εγγραφείς και δώσεις τον αριθμό λογαριασμό σου, θα σου ζητήσουν να επιβεβαιώσουν ότι τα στοιχεία είναι αληθή, χρεώνοντας σου γύρω στο 1,50-2 ευρώ και δίνοντας σου ένα κωδικό που μπορείς να βρεις ζητώντας ένα αναλυτικό λογαριασμό των χρεώσεων της κάρτας-λογαριασμού σου από τη τράπεζα. Αφού πάρεις το κωδικό αυτό, επιβεβαιώνεις το λογαριασμό σου και μπορείς να κάνεις τις αγορές σου!


4 σχόλια:

  1. Εψαχνα χτες μάλιστα να βρω κάτι πραγματάκια που θέλω στο ebay..αλλά μου έσπασε τα νευρα!Οσα ήθελα δεν τα έκανα shipping στην Ελλάδα!Οι περισσότεροι (απο το uk.com) στέλνουν μόνο στην Αγγλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ χρήσιμο post, το ebay θέλει γενικώς ψάξιμο πάντως αν θες κάτι συγκεκριμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις