Ο δεκάλογος των τέλειων μαλλιών

Πόσες από εμάς θέλουμε να έχουμε λαμπερά υγιή μαλλιά; Ξέρουμε όμως όλα τα μυστικά για να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα;

1) ΚΟΒΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΣΥΧΝΑ

Το κόψιμο της ψαλίδας σε τακτά χρονικά διαστήματα βοηθάει πολύ στο να διατηρούνται υγιή τα μαλλιά σου. Με τόσα πάνδεινα που περνούν οι άκρες των μαλλιών μας (λόγω των βαφών ή και της θερμότητας) με το καιρό αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο ξηρές και φριζαρισμένες. Και τώρα σκέφτεσαι πως δεν θα μακρύνουν αν τα κόβεις συχνά. Είμαι εδώ για να σου πω ότι κάνεις λάθος... Αν η κομμώτρια σου κόβει κάθε μήνα λιγότερο από ενάμισι εκατοστό τότε δεν πρέπει να ανησυχείς γιατί τα μαλλιά σου μακραίνουν περισσότερο από αυτό! ;) Σκέψου ακόμα πως αν αργείς να κουρευτείς, οι άκρες σπάνε και ανεβαίνουν προς τα επάνω με αποτέλεσμα να κόψεις περισσότερο μήκος την επόμενη φορά!

2) ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ..."SCALP";


Το μασάζ στο κεφάλι έχει άψογη σχέση με τα μαλλιά σου! Δοκίμασε λοιπόν ένα προϊόν που να περιποιείται το τριχωτό της κεφαλής και που στα συστατικά του θα περιλαμβάνονται έλαια αβοκάντο ή καρύδας. Επανέλαβε τη διαδικασία λίγες φορές κάθε εβδομάδα και το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει!

3) DRY SHAMPOO IS IN FASHION!

Σίγουρα έχεις ακούσει για το ξηρό σαμπουάν μιας και στη χώρα μας πρόσφατα έκανε την εμφάνιση του στο ευρύ κοινό. Το πλεονέκτημα του έγκειται στο γεγονός πως δεν χρειάζεται να πλένεις τα μαλλιά σου κάθημερινά, άρα; Άρα διατηρεί την επιθυμητή λιπαρότητα τους αλλά συγχρόνως αυτό δεν είναι αντιληπτό από τους άλλους! ;) Και κάτι ακόμα...Τοποθετώντας το ξηρό σαμπουάν στις ρίζες και κάνοντας μασάζ, επιτυγχάνεις και όγκο παράλληλα! Έχεις να μου προτείνεις λοιπόν κάποιο καλό τέτοιο σαμπουάν;

4)ΜΗΠΩΣ Ο ΥΠΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ...ΚΑΚΟ;

Το ξέρεις πως το σπάσιμο των ακρών μας οφείλεται σε ένα μεγάλο μέρος στο πως κοιμόμαστε; Τα μαλλιά μπερδεύονται κατά την διάρκεια του ύπνου. Το καλύτερο λοιπόν που μπορούμε να κάνουμε είναι αφού τα χτενίσουμε, να τα πιάσουμε ένα χαμηλό κότσο ελαφρά πιασμένο, όχι με λαστιχάκι (άλλη μια αιτία για το σπάσιμο των μαλλιών) αλλά με ένα μαντήλι ή ένα από αυτά τα κοκαλάκια που έχουν γύρω γύρω ύφασμα! Και όμως υπάρχουν ακόμα! Στη καλύτερη των περιπτώσεων, ιδανική λύση είναι να κοιμάσαι σε μεταξωτή και όχι βαμβακερή μαξιλαροθήκη. Υπερβολικό; Κάνει δουλειά όμως!

5) ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΤΕΓΝΩΝΕΙΣ...


Προκειμένου τα μαλλιά σου να φαίνονται λεία και υγιή, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι όταν τα στεγνώνεις με το πιστολάκι να χρησιμοποιείς μια στρογγυλή βούρτσα, να τυλίγεις ένα μεσαίο τμήμα μαλλιών τη φορά και να στεγνώνεις τις ρίζες από την αντίθετη κατεύθυνση που φυσικά πέφτουν.  Έπειτα αφού στεγνώσουν, με τη βούρτσα συνέχισε να κατευθύνεις τα μαλλιά σου προς τα κάτω και τέλος πέρασε τα δάχτυλα σου ώστε να φέρεις όλα τα τμήματα που ίσιωσες μαζί. 

6)ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ,ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ

Γνωρίζεις πως μια ισορροπημένη διατροφή προσφέρει υγεία όχι μόνο στο σώμα ή και στην επιδερμίδα αλλά και στα μαλλιά! Συγκεκριμένα, οι τροφές που κάνουν καλό είναι: Ο σολομός, πλούσιος σε πρωτεΐνες, βιταμίνη D  (κλειδιά για δυνατά μαλλιά) και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αν δεν σου αρέσει το ψάρι αυτό, τότε δοκίμασε ρέγκα, σαρδέλες, πέστροφα, σκουμπρί, καθώς και αβοκάντο και σπόρους κολοκύθας. Άλλη μια τροφή που θα απογειώσει τα μαλλιά είναι τα καρύδια. Περιέχουν ένα σημαντικό ποσοστό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Είναι επίσης πλούσια σε βιοτίνη και βιταμίνη Ε. Έτσι χάρις εκείνα μπορείς να αποκτήσεις δυνατά και λαμπερά μαλλιά!


7)ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ


Είτε χρησιμοποιείς μασιά, σίδερο, πιστολάκι ή άλλο προϊόν θερμότητας, τα μαλλιά φθείρονται. Προσπάθησε να περιορίσεις τη χρήση τους και θα δεις σύντομα τα μαλλιά σου πιο υγιή αλλά και να μακραίνουν πιο γρήγορα. Το σπρέι προστασίας είναι μια καλή ασπίδα εναντίον της θερμότητας.


8)ΜΑΛΑΚΤΙΚΗ, ΜΑΣΚΑ, ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ




Το εξευτελίσαμε εντάξει, αλλά τι να κάνουμε που τα άτιμα τα μαλλιά θέλουν τόση φροντίδα. Θα κάνουμε πλούσιες τις εταιρείες, ναι.. Επένδυσε στα προϊόντα που αναφέρθηκαν προκειμένου να προσφέρεις στα μαλλιά σου βαθιά ενυδάτωση. 

9)ΤΙ ΧΤΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΕΙΠΑΜΕ;

Το σπάσιμο της τρίχας μπορεί να οφείλεται στα "εργαλεία" που χρησιμοποιείς. Πρόσφατα, έχουν λανσαριστεί βούρτσες που δεν σπάνε τα μαλλιά (έτσι ισχυρίζονται τουλάχιστον), όπως το tangleteezer. Λέτε να κάνει δουλειά;


10)ΣΟΥ ΒΑΖΩ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ!

Είναι ωραία η αίσθηση να κολυμπάς και τα μαλλάκια σου να σε κάνουν να νιώθεις γοργόνα. Μα έλα που τα ταλαιπωρείς. Είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της κολύμβησης να τα πιάνεις κότσο, καθώς  το αλάτι τα φθείρει αλλά και μπερδεύονται μεταξύ τους.


Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Περιμένω τα σχόλια σας! 




2 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμα tips! Ένα καλό dry shampoo είναι αυτό από Sephora, άσε που μυρίζει και υπέροχα! Αν το δοκιμάσεις πες μου γνώμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καλυτερο dry shampoo είναι το Girzl only, το καλυτερο της Ευρωπης και τωρα διαθεσιμο και στην Ελλαδα, ψαξε για την αντιστοιχη αναρτηση μου και θα εκπλαγεις απο το ποσο καλο ειναι, και πιστεψε με εχω δοκιμασει πολλα!
    φιλια
    Μαιρη
    http://fairymakeuptales.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις