Ότι πρέπει να ξέρεις για τα μαλλιά σου και μόνο!

1. Τι πρέπει να κάνουμε για να μην φριζάρουν τα μαλλιά μας;

 


Οι περιβαλλοντολογικές συνθήκες και ειδικά η υγρασία είναι οι αιτίες που τα μαλλιά μας αρχίζουν να αποκτούν αυτό το ενοχλητικό φριζάρισμα. Το βασικό που πρέπει να κάνουμε για να μη φριζάρουν είναι να τα αφήνουμε να στεγνώνουν όσο μπορούμε φυσικά, χωρίς να χρησιμοποιούμε το πιστολάκι. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και ειδικά προιόντα που αν τα χρησιμοποιήσουμε πρίν και μετά το λούσιμο, το φριζάρισμα θα μειωθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό. ΄Ενα προιόν που προτείνω στις πελάτισσές μου και έχει θεαματικά αποτελέσματα, είναι το mythicoil που πειθαρχεί τα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνει. Τα μαλλιά διατηρούν την φυσική τους κίνηση, αποκτούν extra λάμψη και το βασικό είναι οτι δεν τα βαραίνει και εξακολουθούν να είναι ανάλαφρα.
2. Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα μαλλιών  είναι η λιπαρότητα των μαλλιών. Πως θα απαλλαγούμε από τα λαδωμένα μαλλιά;

Αυτό που πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες είναι η διατροφή τους. Τα πάντα και ειδικά η ομορφιά, ξεκινάει απο την διατροφή. Άφθονα λαχανικά, ψάραι, φρούτα, όχι τηγανιτά, όχι λιπαρά. Όλα δηλαδή όσα συνιστούν και οι διαιτολόγοι. Απο ‘κει και πέρα, ναί στο συχνό λούσιμο, όχι στα προιόντα που βαραίνουν την τρίχα. Κάποιες συμβουλές που μπορώ να δώσω στις κυρίες και έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα είναι, η χρήση του θαλασσινού νερού. Αφού λούσουμε τα μαλλιά μας και τα στεγνώσουμε, τα ψεκάζουμε με θαλασσινό νερό και τα αφήνουμε. Επίσης, όταν βλέπουμε οτι τα μαλλιά μας είναι λιπαρά φροντίζουμε να τα κουρεύουμε με ντεγκραντάρισμα και όχι να τα έχουμε όλα στο ίδιο μήκος, ώστε να έχουν όγκο. Πολύ σημαντικό, να μη βάζουμε προιόντα styling στην ρίζα γιατί το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τα επιβαρύνουμε και να κάνουμε πιο έντονο το πρόβλημα.

3. Υπάρχει τρόπος να περιορίσουμε την τριχόπτωση;

Η τριχόπτωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην διατροφή και κατά συνέπεια στην έλλειψη σιδήρου απο τον οργανισμό μας. Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που επιδεινώνουν την κατάσταση, όπως είναι η κληρονομικότητα, το στρες και το πέρασμα του χρόνου μιας και η τρίχα όταν γερνάει λεπταίνει και σπάει. Εκτός λοιπόν απο τις ειδικές βιταμίνες, αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε, είναι να αποκτήσουμε ένα κοντό κούρεμα ώστε να μας είναι πιο εύκολο να καμουφλάρουμε το αποτέλεσμα.


4. Όταν λέμε σωστή φροντίδα μαλλιών τι εννοούμε; Ποιά είναι η πιο βασική φροντίδα για τα μαλλιά μας;

Το πρώτο και βασικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να φροντίζουμε για την καθαριότητά τους. Μετά να έχουμε έναν κομμωτή του οποίου το γούστο να εμπιστευόμαστε για να έχουμε ένα κούρεμα που μας κολακεύει. Και πάντα θα πρέπει να φροντίζουμε οι εργασίες που γίνονται στα μαλλιά μας, να μην πραγματοποιούνται όλες μαζί. Όχι στις ακραίες αλλαγές χρωμάτων, πολύ προσοχή στο ξανθό χρώμα μαλλιών που αφυδατώνει την τρίχα. Οι γυναίκες θα πρέπει να αφήνονται στα χέρια ενός επαγγελματία κομμωτή ο οποίος θα φροντίζει πρώτα απ’ όλα για την υγεία των μαλλιών τους. Η σχέση της γυναίκας με τον κομμωτή της είναι βασική και αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάει.

5. Πως μπορούμε να προλάβουμε την εμφάνιση της ψαλίδας και πώς να την καταπολεμήσουμε;

Θα πρέπει να αποφεύγουμε όσο γίνεται περισσότερο το πιστολάκι. Η υπερβολική χρήση του καταστρέφει το μαλλί. Έπειτα, μετά απο κάθε εργασία θα πρέπει να κόβονται ελάχιστα οι άκρες ( να γίνεται το λεγόμενο, ¨ τσίμπημα στις άκρες ¨). Τώρα άν τα μαλλιά μας έχουν ήδη ψαλίδα, θα πρέπει να κόβουμε  απο λίγο τις άκρες, μία φορά το μήνα και να χρησιμοποιούμε ένα ειδικό προιόν για την ψαλίδα. Απογεύγουμε επίσης να κάνουμε ταυτόχρονα βαφή ανταύγειες και περμανάντ.

6. Τι κάνουμε για να δώσουμε όγκο στα μαλλιά μας δίχως κρεπάρισμα;

Φροντίζουμε να έχουμε ένα ντεγκραντέ κούρεμα με έντονες μύτες για να δώσουμε όγκο στην κορυφή. Το Α και το Ω για να αποκτήσουμε όγκο στα μαλλιά μας είναι το κούρεμα. Επομένως πρέπει να έχουμε πολύ εμπιστοσύνη στον κομμωτή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις