5+1 λάθη ομορφιάς και πώς να τα αποφύγεις


 
Μην αντικαθιστάς τον αφρό ξυρίσματος με αφρόλουτρο
Ο αφρός ξυρίσματος παρέχει ένα «στρώμα» προστασίας ανάμεσα στο ξυραφάκι και την επιδερμίδα σου -κάτι που δεν προσφέρουν τα σαπούνια και τα αφρόλουτρα. Με τον αφρό ξυρίσματος μειώνεται η τριβή που ασκείται στο ξύρισμα και έτσι αποφεύγονται τα κοψίματα. Αν το δέρμα σου είναι ξηρό ή έχεις παρατηρήσει ότι έχει την τάση να αφυδατώνεται, δοκίμασε ένα τζελ ξυρίσματος καθώς έχει παχύτερη υφή σε σχέση με τον αφρό, ενώ παράλληλα προσφέρει και ενυδάτωση.
Μην ξυρίζεις τα πόδια σου μετά από «μούλιασμα»
Το δέρμα «ζαρώνει» μετά από 15 – 20 λεπτά μέσα σε υγρό περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι το ξυραφάκι σου δεν μπορεί να γλιστρήσει επάνω του με ευκολία, ούτε να φτάσει στη βάση της τρίχας. Οπότε, καλύτερα είναι να κάνεις την αποτρίχωσή σου μεταξύ του 5ου και 10ου λεπτού του μπάνιου σου, που το νερό έχει προλάβει να απαλύνει επαρκώς το δέρμα σου.

Μην ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου με βούρτσα
Είναι πιο ασφαλές να χτενίζεις τα μαλλιά σου αμέσως μετά το λούσιμο χρησιμοποιώντας  μια χτένα με φαρδιά «δόντια» που τα ξεμπερδεύει χωρίς να τα σπάει. Επίσης είναι απαραίτητο να χτενίζεις τα μαλλιά σου κρατώντας τα τούφα-τούφα και όχι όλα μαζί. Άρχισε από τις πίσω κάτω τούφες, συνέχισε με τις πλαϊνές, μετά με τις μεσαίες τούφες και άφησε τελευταίες τις τούφες στο επάνω μέρος του κεφαλιού. Έτσι αποφεύγεις το σπάσιμο της τρίχας καθώς και το ξερίζωμα τριχών. Προσοχή όταν νιώθεις τη χτένα να σκαλώνει μην επιμένεις. Χώρισε την τούφα που κρατάς σε δυο ή και τρεις μικρότερες και ξεμπέρδεψε την καθεμία χωριστά.

Μην απλώνεις προϊόντα σε μαλλιά που στάζουν
Αν χρησιμοποιείς  προϊόντα styling στα μαλλιά σου, προτίμησε να τα εφαρμόζεις σε στεγνά ή ελαφρώς υγρά μαλλιά. Τα μαλλιά με υπερβολική υγρασία έχουν την τάση να απορροφούν τα προϊόντα που απλώνουμε πάνω τους, με αποτέλεσμα να «βαραίνουν» και να χάνουν την ζωντάνια τους.
Μη βάζεις υπερβολικό makeup στο μέτωπο σου
Καθώς το μέτωπό κινείται με κάθε έκφραση του προσώπου μας, «σπάει» το παχύ στρώμα του make up. Γι’ αυτό όταν το απλώνεις σ αυτό το σημείο προσπάθησε να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτό. Προτίμησε να απλώσεις το make up σου στα μάγουλα, το πηγούνι και τη μύτη σου και να το σβήσεις με κινήσεις προς τα πάνω και προς τα άκρα του προσώπου σου έτσι ώστε να μη συγκεντρωθεί αρκετή ποσότητα του προϊόντος στο μέτωπο.

Μη βάζεις σκιά ματιών μετά τη μάσκαρα
Προκειμένου τα προϊόντα μακιγιάζ να σου προσφέρουν το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμείς, χρειάζεται να τα χρησιμοποιείς με τη σωστή σειρά. Γι αυτό, μη βάζεις τη σκιά ματιών μετά από τη μάσκαρα γιατί οι κόκκοι της κολλάνε στην υγρή μάσκαρα και δημιουργούν κόμπους στη βάση των βλεφαρίδων. Αν φοβάσαι ότι η μάσκαρα θα λερώσει την ανοιχτόχρωμη σκιά σου, τότε βάλε πρώτα μία αχνή στρώση μάσκαρα, ύστερα τη σκιά και ολοκλήρωσε το μακιγιάζ των ματιών με άλλη μία στρώση μάσκαρα ώστε να απομακρυνθούν τα υπολείμματα της σκιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις