5 Τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα καλλυντικά που έχουν λήξει

Το ξέρω! Κάθε φορά που πετάς άλλο ένα προϊόν ομορφιάς που έχει λήξει, λυπάσαι! Μάλιστα πολλές από εμάς, τα κρατάμε απλά και μόνο για να τα βλέπουμε και ας μην τα χρησιμοποιούμε. Θα μάθεις όμως τρόπους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ληγμένα καλλυντικά (χωρίς φυσικά να θέσεις σε κίνδυνο την υγεία σου!).

1)Χτενάκι-βουρτσάκι της μάσκαρας


Δεν υπάρχει λόγος να πετάς στο καλάθι των αχρήστων το βουρτσάκι της μάσκαρας σου που είτε τέλειωσε είτε έχει λήξει (Προϊόν που "λήγει",συνίσταται να αλλάζεται κάθε 3 μήνες μετά το άνοιγμα).
Μπορείς λοιπόν να το χρησιμοποιήσεις (φυσικά πολύ καλά πλυμένο) είτε για να χτενίσεις τα φρύδια σου και να τα "δαμάσεις" είτε να ξεχωρίζεις τις βλεφαρίδες σου από περιττή ποσότητα προϊόντος. 

2)Σκιές σε ελεύθερη μορφή, Pigments, Bronzers 


(Διάρκεια ζωής από 6 μήνες έως 2 χρόνια) Είχες σκεφτεί ποτέ, πως μπορεί να σε βοηθήσουν στις χειροτεχνίες που καταπιάνεσαι κατά καιρούς και να δώσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με μπόλικη χρυσόσκονη; Γιατί όχι; Προτιμάς να τα πετάξεις; 

3)Κρέμα Σώματος


Εντάξει, τώρα θα σε εντυπωσιάσω! Το ήξερες ότι όταν η κρέμα σώματος σου λήξει (συνήθως 6 μήνες μετά το άνοιγμα) τότε μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να "γυαλίσεις" τα δερμάτινα; Απλά, τρίψτε πολύ ελαφρά πάνω σε δερμάτινα (σακάκια,παπούτσια κτλ), αφήστε το για λίγα λεπτά και στη συνέχεια βγάλτε το προϊόν με ένα μαλακό πανί. Είναι κάτι που προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει! Εσύ θα τολμούσες την προσπάθεια;

4)Βερνίκι νυχιών


Για το βερνίκι (χρόνος ζωής 1 χρόνος) υπάρχουν αμέτρητες χρήσεις! Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις DIY projects βάφοντας οτιδήποτε θέλεις! Σίγουρα θα ξέρεις και το κολπάκι με το σκισμένο καλσόν, που του περνάμε μια δόση διαφανές βερνίκι προκειμένου ο πόντος να μην προχωρήσει. Και άλλα πολλά μπορείς να κάνεις με το μανό σου! Ήξερες ακόμα ότι λειτουργεί σαν κόλλα για μικρά αντικείμενα;

5)Καθρεφτάκια, μπουκαλάκια


Πέρα από την ανακύκλωση και την επιστροφή των καλλυντικών σου πίσω στις εταιρείες (όπου παρεμπιπτόντως ανταμείβεσαι ("ανταλλάσσοντας παλιά προϊόντα για νέα, πχ στη MAC), μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παλέτες για να εκμεταλλευτείς τα καθρεφτάκια που έχουν αλλά και τα gel eyeliner βαζάκια (3 μήνες) ή βαζάκια από κρέμες προκειμένου να βάλεις μέσα κραγιόν σου (depotting) 

Από εμένα φιλιά και όπως είπαμε μην το παρακάνεις με την αγορά καλλυντικών γιατί και αυτά όπως όλα έχουν ημερομηνία λήξης! 

2 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμο άρθρο! Ειδικά το τελευταίο, επειδή το έχω κι εγώ το συγκεκριμένο βαζάκι ίσως μου χρειαστεί για depoting, δίκιο έχεις. Την κρέμα θα τη δοκιμάσω σε κάτι που δε φοβάμαι μη χαλάσει να δω. Θα σου πω αν πιάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ!

      Τίποτα δεν πετάμε, όλο και κάπου θα χρησιμεύσουν!

      Θα περιμένω να μου πεις κούκλα! Φιλιά!

      Διαγραφή

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις