7 Τρόποι για να προετοιμάσεις το δέρμα σου για το χειμώνα





1) ΕΝΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ

Οι σκληρές καιρικές συνθήκες του χειμώνα μπορεί να προκαλέσουν σκασίματα στο δέρμα σου κάνοντάς το ξηρό. Για αυτό το λόγο λοίπον πρέπει να κρατάμε το δέρμα καλά ενυδατωμένο κατά την διάρκεια των μηνών του χειμώνα. Όσο ψυχρότερη και με περισσότερη υγρασία είναι η ατμόσφαιρα, τόσο πιο απαραίτητη κρίνεται η ενυδατική κρέμα!



                                                       2) ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΥΤΟ ΝΤΟΥΣ

Μπορεί να απολαμβάνουμε το καυτό ντους το χειμώνα, αλλά στη πραγματικότητα είναι ότι χειρότερο για το δέρμα μας. Στη πραγματικότητα, το καυτό νερό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και ξηρότητα τους κρύους μήνες. Καλύτερα λοιπόν να κάνετε μπάνιο με χλιαρό προς ζεστό νερό.



3) ΕΣΤΙΑΣΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

Μερικά μέρη του προσώπου και του σώματος μας είναι περισσότερο ευαίσθητα στο κρύο. Για παράδειγμα τα χείλη και τα χέρια χρειάζονται περισσότερη φροντίδα το χειμώνα. Ενυδατώστε λοιπόν καλά τα χεράκια και χρησιμοποιήστε για τα χείλη ένα καλό lip balm.








4) ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Προκειμένου το δέρμα να ενυδατώνεται σε βάθος, χρειάζεται να κάνετε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα. Το καλύτερο είναι αφού κάνετε απολέπιση, να ενυδατώσετε καλά το δέρμα.







5) Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ

Όταν είμαστε υγιείς, φαίνεται στο δέρμα μας! Οπότε, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να έχεις μια σωστή διατροφή με λαχανικά και φρούτα, ούτως ώστε να δεις το δέρμα σου να λάμπει!





6) ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Επειδή η διάρκεια της ημέρας είναι μικρότερη ή επειδή ο ήλιος δεν είναι τόσο "ισχυρός" αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσεις να φοράς αντηλιακή. Εφάρμοσε λοιπόν την αντηλιακή σου σε τακτά χρονικά διαστήματα, ειδικά εάν εκτίθεσαι στον ήλιο για αρκετές ώρες.

2 σχόλια:

  1. Τι κρίμα που το καυτό μπάνιο δεν είναι ότι καλύτερο....είναι απο τις μικρές μου απολάυσεις τον χειμώνα. Βέβαια δεν βλέπω να χειμωνιάζει φέτος, οπότε θα βολευτώ με ένα χλιαρό bubble bath!
    xo
    Eleonor

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις