Τα οφέλη του ελαίου καρύδας που δεν γνωρίζατε


Το έλαιο καρύδας μπορεί να αντικαταστήσει όλα τα προϊόντα ομορφιάς που έχετε αγοράσει εξαιτίας της εκπληκτικής σύστασης του. Περιέχει βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα (όπως λαυρικό οξύ, μυριστικό οξύ, καπρικό οξύ και άλλα) τα οποία έχουν αντι-μυκητιασική, αντι-οξειδωτική και αντι-βακτηριακή δράση. Ότι πρέπει λοιπόν για το δέρμα και τα μαλλιά! Δείτε μερικά από τα πολλά οφέλη του!
  • Για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά:

Απλά τρίψτε λίγη ποσότητα αυτού του θαυματουργού ελαίου στα κατεστραμμένες άκρες για μισή ώρα πριν από το ντους.

  • Για μαλλιά που λάμπουν και κατά του φριζαρίσματος:

Μετά το λούσιμο, το στέγνωμα και το φορμάρισμα, τρίψτε μια μικρή ποσότητα ελαίου στις παλάμες των χεριών σας και απλώστε το με μαλακές κινήσεις στα μαλλιά.
Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με το φριζάρισμα, η παραπάνω θεραπεία θα βοηθήσει επίσης να το καταπολεμήσει.

  • Ως Scrub απολέπισης προσώπου :

Ανακατέψτε ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας με λάδι καρύδας και κάνετε μασάζ στο πρόσωπο. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό για να απομακρύνετε τα υπολείμματα.

  • Εάν ο αγκώνας σας είναι σκληρός:

Κάνετε επάλειψη του ελαίου κάθε πρωί και βράδυ μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτελέσμα.


  • Για εξανθήματα, έκζεμα, ψωρίαση ή σοβαρή ξηρότητα:

Τρίψτε λίγο στην πληγείσα περιοχή και αφήστε το έως ότου απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά. Ακολουθείστε αυτή την πρακτική ημερησίως για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται.

  • Κατα της ακμής:

Καθαρίστε το πρόσωπό όπως θα κάνατε κανονικά, στεγνώστε το με μια πετσέτα ταμπονάροντας και στη συνέχεια απλώστε λίγο από το έλαιο καρύδας. Αφήστε το κατά την διάρκεια της νύχτας (αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν πάτε για ύπνο). Επαναλάβετε την διαδικασία κάθε βράδυ μέχρι να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα (μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο ανάλογα με το πόσο σοβαρή είναι η ακμή).

  •  Καταπολέμηση μύκητα νυχιών:

Εφαρμόστε το έλαιο δύο φορές κάθε μέρα στις πληγείσες περιοχές (μία φορά το πρωί όταν σηκώνεστε και μία φορά πριν πάτε για ύπνο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις