5 λάθη που κάνεις όταν πηγαίνεις σε κάποιο κατάστημα για να διαλέξεις παπούτσια



Από προσωπική εμπειρία που είχα έμαθα κάποια "λάθη" που έκανα όταν πήγαινα πελάτισσα σε ένα κατάστημα. Στα αλήθεια, δεν είχα φανταστεί πόσο εκνευριστική γινόμουν!
Αυτά είναι:



  1. Όχι, η πωλήτρια δεν είναι υπηρέτρια! Υποχρέωση της είναι να σε εξυπηρετεί και να σε βοηθάει στην επιλογή αυτού που θέλεις να πάρεις. 
  2. Όταν βλέπεις ότι στο κατάστημα επικρατεί ένας...."ψιλό"-πανικός μην έχεις την απαίτηση να σε εξυπηρετήσουν πρώτη ή να το κάνουν γρήγορα. Γιατί ας μην γελιόμαστε... Η πωλήτρια είναι στα αλήθεια άνθρωπος και έχει μόνο δύο χέρια. :)
  3. Το να ζητάς να σου δέσει το παπούτσι ενώ μπορείς να το κάνεις μόνη σου (και μην της πεις ότι έχεις πρόβλημα με την μέση σου, γιατί της λένε το ίδιο) είναι λίγο κουραστικό. Σκέψου ότι εσύ θα σκύψεις μία φορά, ενώ εκείνη έχει σίγουρα ένα θεματάκι με την μέση, αφού οι μισές και πελάτισσες της ζητάνε να σκύψει. 
  4. Μπες μέσα στο κατάστημα και ζήτησε την βοήθεια της αν στα αλήθεια χρειάζεσαι κάτι και το κυριότερο...αν ξέρεις ποιο είναι αυτό! Δεν σου απαγορεύει κανείς να βολτάρεις και να χαζεύεις αλλά αν δεν θέλεις να αγοράσεις κάτι, μην την παιδεύεις (μπορεί να την χρειάζεται στα αλήθεια κάποια πελάτισσα που σκοπεύει να κάνει αγορά).
  5. Σταμάτα να κάνεις μορφασμούς και να "ξινίζεις" με κάθε τι που σου δείχνει...Το ξέρω πως το έχεις κάνει γι΄ αυτό μην προχωράς παρακάτω! Το εμπόρευμα προφανώς και δεν το διαλέγει εκείνη ούτε σε ξέρει και από εχθές για να γνωρίζει τα γούστα σου!
Προσωπικά έχω κάνει και τα 5 λάθη... Την επόμενη φορά όμως που θα μπω σε ένα μαγαζί, θα δω έως και συμπονετικά την κοπελίτσα εκεί που θα ρωτήσει "χρειάζεστε βοήθεια?"



2 σχόλια:

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις