15 μυστικά για υγιή μαλλιά


  1. Μια καλή και ισορροπημένη διατροφή θα διατηρήσει τα μαλλιά σας υγιή και δυνατά. Να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά, ξηρούς καρπούς, καστανό ρύζι, φασόλια και όσπρια και θα αποκτήσετε υπέροχα μαλλιά σε ελάχιστο χρόνο.
  2. Ο ήλιος ακόμα και κατά την διάρκεια του χειμώνα μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα των μαλλιών σας. Γι αυτό λοιπόν, χρησιμοποιήστε προϊόντα που παρέχουν προστασία από τον ήλιο.
  3. Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο σαμπουάν και conditioner για τον τύπο των μαλλιών σας. Διαλέξτε ανάμεσα σε αυτό που είναι ειδικά για ξηρά ή λιπαρά ή βαμμένα μαλλιά.
  4. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα (τα μαλλιά λαδώνουν γρήγορα) μετά το λούσιμο, ξεπλύνετε με χυμό λεμονιού ή ξύδι προκειμένου να αποκτήσετε extra λάμψη και να προλάβετε την δημιουργία πιτυρίδας. 
  5. Κάντε μασάζ στο κεφάλι σας για μερικά λεπτά κάθε μέρα, έτσι ώστε να συμβάλλετε στην κυκλοφορία του αίματος σε εκείνη την περιοχή καθώς και να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.
  6. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο τρόπο που πλένετε τα μαλλιά σας. "Τρίψτε" το σαμπουάν στις παλάμες των χεριών σας, απλώστε το ομοιόμορφο σε όλο το μήκος των μαλλιών κάνοντας μασάζ και επαναλάβετε την διαδικασία με την μισή όμως ποσότητα σαμπουάν.
  7. Ο καλός και επαρκής ύπνος είναι αυτός που συμβάλλει ακόμα στην υγεία των μαλλιών σας.
  8. Όταν χρησιμοποιείτε μασιά-πρέσα-σίδερο θα πρέπει να φροντίζετε πριν να έχετε τοποθετήσει στα μαλλιά κάποιο σπρέυ προστασία ή ένα balm. Επιλέξτε μη λιπαρά προιόντα για να μην βαραίνουν τα μαλλιά σας.
  9. Επισκεφθείτε το κομμωτήριο κάθε 6-8 εβδομάδες, είναι πολύ σημαντικό για την πρόληψη ψαλίδας.
  10. Να πλένετε τα μαλλιά σας με χλιαρό προς ζεστό νερό και όχι με καυτό, γιατί το τελευταίο οδηγεί σε παραγωγή σμήγματος άρα λιπαρότητα.
  11. Το άγχος και γενικά η κακή ψυχολογία μπορούν να προκαλέσουν πτώση των μαλλιών, για αυτό τον λόγο λοιπόν βρείτε χρόνο για να χαλαρώσετε.
  12. Αποφύγετε το αλκοόλ, το κάπνισμα και την καφεΐνη. Έτσι, τα μαλλιά σας θα μακρύνουν γρηγορότερα και θα γίνουν δυνατότερα.
  13. Αφού έχετε πλύνει τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε παγωμένο νερό για να τα ξεπλύνετε. Αυτό θα τα κάνει περισσότερο λαμπερά.
  14. Η αλλαγή στο περιβάλλον τον χειμώνα (από το ζεστό κλίμα του σπιτιού σας στο κρύο έξω) καταστρέφει τα μαλλιά. Χρησιμοποιείστε λοιπόν κάθε εβδομάδα μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης.
  15. Τέλος αν πλένετε τα μαλλιά κάθε μέρα λόγω του ότι πηγαίνετε γυμναστήριο ή κάνετε κολύμβηση, θα πρέπει να λούζεστε με ένα ήπιο σαμπουάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις