Για αστραφτερά χαμόγελα


Πώς θα το πετύχετε

Το χαμόγελο είναι ίσως από τα σημαντικότερα πράγματα στο πρόσωπο των ανθρώπων. Άλλωστε, τα καθαρά δόντια δείχνουν πόσο σχολαστικοί με την καθαριότητα είμαστε.

Γι’ αυτό μόλις σηκώνεστε το πρωί, πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας για τουλάχιστον δύο λεπτά και δεν χρειάζεται να βάζετε πολλή δύναμη για να μην πληγώσετε τα ούλα σας. Το βούρτσισμα μπορείτε να το επαναλαμβάνετε δύο φορές την ημέρα (είναι απαραίτητο το βράδυ). 

Καλό είναι να μην κάνετε μόνο επιφανειακό βούρτσισμα αλλά να δίνετε προσοχή και στην εσωτερική επιφάνεια με τον ίδιο τρόπο. 

Φυσικά, πρέπει να θυμάστε ότι τα γλυκά που τρώμε κατά καιρούς προκαλούν τερηδόνα. Γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγονται τα προϊόντα που περιέχουν αρκετές ποσότητες ζάχαρης. 

Στην περίπτωση πάντως που φάτε (γλυκό ή φαγητό) καλό είναι να πλένετε αμέσως τα δόντια σας. Όμως, εάν είστε έξω, ξεπλύνετε το στόμα σας με λίγο νερό. 

Τα δόντια έχουν μία ελαφρά κιτρινωπή απόχρωση. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ειδικές οδοντόκρεμες προκειμένου να γίνουν τα δόντια τους πιο λευκά και λαμπερά. Προσοχή όμως, γιατί η υπερβολική χρήση τέτοιων προϊόντων μπορεί να τα βλάψει. Γι’ αυτό καλό είναι να συμβουλευτούμε πρώτα με τον οδοντίατρό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις