Πως να κάνετε μόνες σας γαλλικό πεντικιούρ!


Πως να κάνετε μόνες σας γαλλικό πεντικιούρ!
Όλες έχουμε ακούσει για το γαλλικό μανικιούρ, αλλά έχετε σκεφτεί να κάνετε γαλλικό πεντικιούρ; Το γαλλικό πεντικιούρ είναι ακριβώς σα να το είχατε στα χέρια σας – μόνο που οι λευκές άκρες είναι στα δάχτυλα των ποδιών σας!
Το γαλλικό πεντικιούρ γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές χάρη στη λεία και επαγγελματική του εμφάνιση, κάτι που οι γυναίκες δεν είναι πρόθυμες συνήθως να πληρώσουν τόσα πολλά για να αποκτήσουν βαμμένα νύχια από επαγγελματία. Αλλά ποιος λέει ότι δε μπορείτε να έχετε εκείνο το όμορφο και trendy γαλλικό πεντικιούρ στο σπίτι; Αν σκέφτεστε να κάνετε γαλλικό πεντικιούρ, να πως να ξεκινήσετε:
1. Η καλύτερη συμβουλή που μπορεί να σας δώσει κάποιος για το γαλλικό πεντικιούρ είναι ν’αφήσετε τα νύχια των ποδιών σας να μεγαλώσουν λίγο. Δεν πρέπει να είναι πολύ μακριά, ώστε να σας εμποδίζουν να φοράτε παπούτσια, αλλά πρέπει να είναι τόσο μεγάλα, ώστε να υπάρχει η «λευκή περιοχή» που θα βάψετε στις άκρες των νυχιών σας.
2. Πάρτε το ξεβαφτικό νυχιών σας (είναι προτιμότερο ένα με ακετόνη) κι ένα κομμάτι βαμβάκι κι εμποτίστε το με το ξεβαφτικό. Αφαιρέστε τελείως το παλιό βερνίκι νυχιών ή τυχόν υπολείμματα, έτσι ώστε να μπορεί ν’απλωθεί το βερνίκι για το γαλλικό πεντικιούρ.
3. Αν σκέφτεστε να τελειώνετε μια και καλή με τη διαδικασία του πεντικιούρ, γεμίστε τη σκάφη ή τη λεκάνη σας που είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει τα πόδια σας με ζεστό νερό και σαπούνι. Μουλιάστε τα πόδια σας για περίπου 10 λεπτά (ή περισσότερο, κυρίως αν έχετε κάλους) και στη συνέχεια τρίψτε τα πόδια σας με μια κρέμα απολέπισης ή με μια ελαφρόπετρα για να αφαιρέσετε το σκληρό δέρμα. Συνεχίστε με μια ενυδατική κρέμα ποδιών, όπως η λοσιόν μέντας και μετά καθαρίστε τα νύχια των ποδιών σας με ξεβαφτικό νυχιών ξανά για ν’αφαιρέσετε όλα τα λιπαρά υπολείμματα.
4. Κόψτε τα νύχια των ποδιών σας, έτσι ώστε να υπάρχει λευκή περιοχή και λιμάρετέ τα, έτσι ώστε να έχουν τετράγωνο σχήμα. Το γαλλικό πεντικιούρ μπορεί να ταιριάξει σε κάθε σχήμα νυχιών, αλλά ένα τετράγωνο νύχι είναι σίγουρα πάρα πολύ κολακευτικό.
5. Πάρτε τη βάση κι απλώστε μια λεπτή κι άλλη μια στρώση σε κάθε νύχι. Αν έχετε κάποια βάση που να έχει ροδακινί ή ροζ απόχρωση ακόμα καλύτερα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, αν έχετε βάψει ή ξεβάψει τα νύχια σας. Περιμένετε να στεγνώσει η βάση πριν απλώσετε τις λευκές άκρες.
6. Τώρα έρχεται το πιο δύσκολο μέρος. Πάρτε το λευκό βερνίκι νυχιών κι απλώστε μια λεπτή, ίσια κι απαλή γραμμή στις άκρες των νυχιών σας. Αν δυσκολευτείτε, μπορείτε να βουτήξετε μια οδοντογλυφίδα στο λευκό βερνίκι και να τραβήξετε μια γραμμή στις άκρες των νυχιών σας πριν χρησιμοποιήσετε το βουρτσάκι νυχιών. Θυμηθείτε, η γραμμή πρέπει να είναι λεπτή και να δείχνει φυσική.
7. Αφού στεγνώσουν οι λευκές άκρες των νυχιών σας, απλώστε μια βάση για να σταθεροποιήσετε το χρώμα και να κρατήσει περισσότερο. Απλώστε μια ροζ ή ροδακινί βάση (αν χρειάζεται) πάνω από την επάνω στρώση ξανά και δώστε στα νύχια των ποδιών σας μια πραγματικά λαμπερή εμφάνιση και είστε έτοιμες!
ΣΥΜΒΟΥΛΗΚαθημερινά ή μέρα παρά μέρα καλό είναι ν’απλώνετε την επάνω βάση ξανά για να εξασφαλίσετε τη διάρκεια του γαλλικού πεντικιούρ σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις