8 τρόποι να αντιμετωπίσετε τα ‘ατυχήματα’ ομορφιάς


Όλες μας έχουμε αντιμετωπίσει μικρά προβληματάκια την ώρα της προετοιμασίας για την έξοδό μας. Δεν χρειάζεται λοιπόν να πελαγώνετε μπροστά στον καθρέφτη, αρκεί να ξέρετε πώς να τα αντιμετωπίσετε.

1) Το κόκκινο κραγιόν που μένει στα δόντια. Είμαι σίγουρη πως όλες ξέρετε το κόλπο με το χαρτομάντιλο. Αφού λοιπόν περάσετε το χρώμα στα χείλη σας, βάζετε ένα χαρτομάντιλο στο δάχτυλό σας, το βάζετε στο στόμα και το τραβάτε προς τα έξω ώστε να αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα που ‘έχουν μείνει στη μέσα μεριά των χειλιών. Για περισσότερη προστασία μπορείτε να αλείψετε ελάχιστη ποσότητα βαζελίνης στα δόντια σας κι έτσι το κραγιόν δεν πρόκειται να μείνει πάνω τους.
2) Όταν βάζετε σκιά στα μάτια σας, πολλές φορές λερώνεστε στο σημείο κάτω απ’ αυτά, κυρίως αν πρόκειται για σκουρόχρωμη σκιά. Για να αποφύγετε το γαλάκτωμα ή την καταστροφή της βάσης σας κρατήστε ένα χαρτομάντιλο την ώρα που απλώνετε τη σκιά ακριβώς κάτω από τα μάτια σας. Θα κρατήσει όλη τη σκόνη που θ ξεφύγει από το πινελάκι.
3) Η μάσκαρα που δημιουργεί κόμπους στις βλεφαρίδες σας πρέπει να απομακρυνθεί. Αν τυχόν δείτε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, αφαιρέστε την ποσότητα που ήδη έχετε τοποθετήσει στις βλεφαρίδες σας μ’ ένα μωρομάντιλο. Έπειτα τονίστε τις με λίγο βαζελίνη. Απλώνετε με τα χέρια και κάνετε την κίνηση που θα κάνατε με το βουρτσάκι της μάσκαρα.
4) Η υπερβολική ποσότητα ρουζ που αναρωτιέστε πως πήγε και ‘κάθισε’ στα μάγουλά σας. Αν δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακάνετε τη διαδικασία από τη αρχή τότε απλώστε λίγη πούδρα σε ουδέτερο χρώμα στην περιοχή για να απαλύνει την ένταση του ρουζ. Αν πάλι το ρουζ είναι κρεμώδες τότε μ’ ένα σφουγγαράκι μικρό που απλώνετε make-up τραβήξτε το χρώμα με κινήσεις προς την κορυφή των μήλων σας.
5) Υπερβολική δόση αρώματος. Αν δεν μπορείτε πια να κάνετε ντους, που είναι η πιο σίγουρη λύση τότε δοκιμάστε να αφαιρέσετε λίγο από το άρωμα μ’ ένα μωρομάντιλο ή ταμπονάρετε τα σημεία που ρίξατε το άρωμα μ’ ένα βαμβάκι ποτισμένο με καθαρό οινόπνευμα.
6) Άνιση κατανομή του Bronzer στο δέρμα σας. Αν και γνωρίζετε ότι το bronzer θέλει ιδιαίτερη προσοχή όταν το απλώνετε στο σώμα σας, μερικές φορές τα ‘λαθάκια’ είναι αναπόφευκτα. Αν λοιπόν διαπιστώσετε τυχόν κενά σημεία που δεν έχουν χρώμα τότε προσθέτετε προσεκτικά λίγη ποσότητα ακόμα και βλέπετε για τυχόν διχρωμίες στην περιοχή. Διαφορετικά μπορείτε να συμπληρώσετε τα κενά με λίγη από την bronze πούδρα σας.
7) Ένα ανεπιθύμητο σπυράκι. Για να το αντιμετωπίσετε, βάλτε ένα παγάκι σε μία πετσέτα και κρατήστε το πιεσμένο στο σημείο για 5-10 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε μία κρέμα που έχετε ζητήσει από το φαρμακοποιό σας για τέτοιες περιπτώσεις ώστε να αποφύγετε τη μόλυνση και καλύπτετε τελείως την περιοχή με μία ποσότητα concealer.
8 ) Τα κιτρινισμένα νύχια είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να προέρχεται είτε επειδή καπνίζετε είτε επειδή έχετε συνέχεια τα νύχια σας βαμμένα και δεν τα αφήνεται να αναπνεύσουν. Επιπλέον, τα έντονα χρώματα που τοποθετούνται χωρίς βάση ,μπορεί να αφήσουν κιτρινίλα στα νύχια σας. Για να καθαρίσετε τους κίτρινους λεκέδες ανακατέψτε σ’ ένα μπολ ¼ της κούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου με λίγες σταγόνες φρέσκου λεμονιού.. Έπειτα τρίψτε τα νύχια σας μ’ ένα βαμβάκι εμποτισμένο με το παραπάνω μείγμα μέχρι να καθαρίσουν οι κίτρινοι λεκέδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις