Πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τα μαλλιά σας


Πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τα μαλλιά σας
 Γνωρίζατε ότι περισσότερες από τις μισές γυναίκες στο δυτικό κόσμο βάφουν τα μαλλιά τους; Είναι αλήθεια! Με τόσες πολλές γυναίκες να βάφουν τα μαλλιά τους, θα περίμενε κανείς να ξέρουν ένα – δυο πράγματα για το τι χρώμα να τα βάψουν.
 Δυστυχώς, το χρώμα το οποίο δίνουν στα μαλλιά τους οι γυναίκες όταν τα βάφουν είναι πολλές φορές το χρώμα το οποίο ΔΕΝ θα έπρεπε να δίνουν στα μαλλιά τους βάφοντάς τα. Ακολουθούν κάποιες συμβουλές που θα σας χρειαστούν όταν επιλέγετε το επόμενο χρώμα που θα έχουν τα μαλλιά σας:

 #1: Μη Βασίζετε την Επιλογή σας στο τι Χρώμα Εύχεστε να Είχαν τα Μαλλιά σας
 Πόσες από εμάς δεν ευχόμαστε να ήμασταν ξανθιές τη στιγμή που έχουμε σκούρα, στο χρώμα της βελανιδιάς ή ακόμη και κόκκινα μαλλιά; Είναι γεγονός ότι, για εκείνες από εμάς με τέτοια χρώματα μαλλιών, το να γίνουμε ξανθιές δεν είναι κάτι ρεαλιστικό. Το πιθανότερο είναι το ξανθό χρώμα να φαίνεται τεχνητό ή ακόμη και κακόγουστο.

 #2: Μη Βασίζετε την Επιλογή σας σε Κάποια Τάση της Εποχής
 Δεν προορίζονται όλες οι τάσεις για να ακολουθηθούν! Ακόμη και αν είναι της μόδας οι τούφες τύπου πανκ σε χρώμα φωσφορίζον ροζ ή μπλε, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσετε την τάση επακριβώς. 

#3: Μη Βάψετε τα Μαλλιά σας Μόνο και Μόνο επειδή ο Κομμωτής σας, σας Πιέζει να το Κάνετε
 Αν είστε ικανοποιημένες με το χρώμα των μαλλιών σας, κρατήστε τα έτσι! Πολλοί κομμωτές θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να βάψετε τα μαλλιά σας, ή και να τους αλλάξετε χρώμα, αλλά δείτε το από τη δική τους πλευρά: όσο πιο πολλά χρήματα σας κάνουν να ξοδέψετε, τόσο περισσότερα χρήματα θα βγάλουν οι ίδιοι. Αν είστε ικανοποιημένες με τα μαλλιά σας και δε θέλετε λωρίδες ή τσουλούφια από ξανθό ή κόκκινο, τότε πείτε το! Διαφορετικά θα απομείνετε με μαλλιά που δε σας ικανοποιούν, ή που θα σας κοστίσουν μια μικρή περιουσία για να τα διορθώσετε!
 Έχοντας αναφέρει τα παραπάνω, πώς πρέπει, εν τέλει, να επιλέγετε το χρώμα των μαλλιών σας;
 Η επιλογή του χρώματος των μαλλιών σας πρέπει να βασίζεται σε τρεις παράγοντες: τον τόνο της επιδερμίδας σας, το χρώμα των ματιών σας και το δικό σας φυσικό χρώμα μαλλιών (αν θυμάστε ακόμα τι είναι!).

Τόνος της Επιδερμίδας
Ο τόνος της επιδερμίδας μπορεί να είναι θερμός, ψυχρός, ή ακόμη και ένα μίγμα των δύο. Καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα χρώμα μαλλιών που να κολακεύει την φυσική απόχρωση της επιδερμίδα σας, η οποία μπορεί να είναι αρκετά ανοικτή, πολύ ανοικτή, στο χρώμα της ελιάς ή σκούρα. Να επιλέγετε πιο θερμά χρώματα μαλλιών αν έχετε δέρμα με κίτρινο ή χρυσό υποβόσκοντα τόνο, και πιο ψυχρές αποχρώσεις μαλλιών (όπως σταχτί ξανθές ή σταχτί καστανές αποχρώσεις) για δέρματα με πιο βιολετί ή μπλε υποβόσκοντα τόνο.

Χρώμα Ματιών
 Το χρώμα μαλλιών σας θα πρέπει να αναδεικνύει εκείνο των ματιών σας, οπότε προσπαθήστε να βρείτε χρώματα μαλλιών που θα κάνουν τα μάτια σας να ξεχωρίζουν. Τα μπλε μάτια φαίνονται υπέροχα με ψυχρά ξανθά ή καστανά χρώματα, ενώ τα πράσινα δείχνουν φανταστικά με πλούσια καστανά ή ακόμη και κόκκινα μαλλιά.

Φυσικό Χρώμα Μαλλιών
Ο γενικός κανόνας είναι να μην ξεπερνάτε τους δύο τόνους προς τα πάνω ή προς τα κάτω από το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας, ώστε να φαίνονται φυσικά τα μαλλιά σας, αλλά δεν είναι πάντοτε έτσι τα πράγματα. Ο τόνος της επιδερμίδας σας παίζει μεγάλο ρόλο στον καθορισμό των χρωμάτων που σας πηγαίνουν. Αν σκέφτεστε να κάνετε μια δραστική αλλαγή στα μαλλιά σας, όπως να τα βάψετε από ξανθά μαύρα, ζητήστε τη γνώμη ενός επαγγελματία κομμωτή και αφήστε εκείνον να τα βάψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις