Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε μολύβι χειλιών



Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε μολύβι χειλιών
Οι γυναίκες βάζουν πολλή σκέψη στο μέικ – απ τους, στις σκιές ματιών και το χρώμα των κραγιόν τους, αλλά σπάνια καθόμαστε καθόλου να σκεφτούμε όταν πρόκειται για τα μολύβια χειλιών μας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα μακιγιάζ που κυκλοφορούν εκεί έξω, τα μολύβια χειλιών φαίνεται πως έχουν μια ολόκληρη «σέκτα» ομορφιάς δική τους - η οποία μάλιστα διαρκώς αυξάνεται!

Γιατί να Χρησιμοποιήσω Μολύβια Χειλιών;
 Αν έχετε βάλει ποτέ κραγιόν χωρίς να χρησιμοποιήσετε μολύβι χειλιών, σας λείπει ένα σημαντικό κομμάτι για να έχετε ένα κομψό και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Τα μολύβια χειλιών όχι μόνο βοηθούν να τονιστούν τα χείλη σας και να ξεχωρίζουν, αλλά επίσης εμποδίζουν το κραγιόν σας από το να «αιμορραγεί», να ξεφεύγει δηλαδή από το χείλη, και το κάνουν να διαρκεί περισσότερο! Ορισμένες γυναίκες μάλιστα χρησιμοποιούν τα μολύβια χειλιών για να αλλάξουν τελείως την εμφάνιση των χειλιών τους. Τα μολύβια χειλιών μπορούν να κάνουν τα χείλη λεπτότερα, παχύτερα ή να τους αλλάξουν εντελώς το σχήμα.

Τι Είδους Μολύβια Χειλιών Υπάρχουν;

Οι δύο πιο δημοφιλείς επιλογές μολυβιών χειλιών είναι το παραδοσιακό σε μορφή μολυβιού, και το πιο καινούριο, αυτόματο μολύβι που περιστρέφεις τη βάση του και βγαίνει. Το πιο παραδοσιακό μολύβι περιγράμματος χειλιών περιλαμβάνει ένα μολύβι και μία ξύστρα. Το περιστρεφόμενο μολύβι σου επιτρέπει να έχεις πάντα μόλις ξυσμένο μολύβι με μια απλή περιστροφή – δεν χρειάζεσαι ξύστρα!

Το ποιο είναι καλύτερο είναι καθαρά ζήτημα προτίμησης. Τα περιστρεφόμενα μολύβια χειλιών είναι σίγουρα πιο βολικά, παρόλα αυτά το να πρέπει, στην πράξη, να ξύσεις με το χέρι κάθε φορά ένα μολύβι εξασφαλίζει πιο λεπτή άκρη και μακράν μικρότερη συσσώρευση βακτηριδίων. Τα περιστρεφόμενα μολύβια χειλιών σε αφήνουν επίσης σε απορία για το πότε το προϊόν έχει όντως τελειώσει. Ένα πρωινό μπορεί να ξυπνήσετε, να πάτε να χρησιμοποιήσετε το μολύβι χειλιών σας, και να διαπιστώσετε ότι δεν σας έχει μείνει καθόλου.

Κάτι ακόμη που πρέπει να λάβετε υπ’ όψη είναι ότι τα μολύβια που περιστρέφονται είναι και πιο απαλά και πιο υγρά. Ναι μεν αυτό κάνει την εφαρμογή τους μακράν ευκολότερη, τα μολύβια χειλιών που περιστρέφονται όμως φεύγουν πολύ πιο εύκολα απ’ ότι τα παραδοσιακά μολύβια χειλιών.

Και Το Χρώμα;

Πολλές γυναίκες κάνουν το λάθος να αγοράζουν μια απόχρωση μολυβιού χειλιών που παραείναι σκούρα, πιστεύοντας ότι αν έχουν ένα σκούρο περίγραμμα γύρω από τα χείλη τους, το σχήμα τους θα καθοριστεί καλύτερα. Μην κάνετε αυτό το τρομερό λάθος! Όταν επιλέγετε χρώμα μολυβιού χειλιών, προσπαθήστε να επιλέξετε ένα μολύβι που έχει έναν με δύο τόνους διαφορά από την απόχρωση του κραγιόν σας.

Μια εναλλακτική ( και ένα χρήσιμο εργαλείο που καλό θα ήταν να έχετε πάντα στην διάθεσή σας ) είναι να αγοράσετε ένα άχρωμο ή σε χρώμα δέρματος μολύβι από κερί. Και αυτό θα βοηθήσει να καθοριστεί το σχήμα των χειλιών σας, καθώς θα σας καθοδηγεί όταν βάζετε το κραγιόν σας και θα το κρατά ακριβώς εκεί που πρέπει.

Τέλος, αυτό που επίσης πρέπει να σκεφτείτε είναι ποια μάρκα να αγοράσετε. Δεν είναι όλες οι μάρκες εξίσου καλές, όπως γρήγορα θα αντιληφθείτε όταν δοκιμάσετε ένα μολύβι χειλιών στο πίσω μέρος του καρπού σας. Πάντα, μα πάντα να δοκιμάζετε ένα μολύβι χειλιών πριν το αγοράσετε, για να δείτε πόσο απαλά εφαρμόζεται και πόσο καλά μένει στη θέση του. Αν και το φθηνότερο είναι σπάνια το καλύτερο, αυτό δε σημαίνει ότι το καλύτερο είναι και το ακριβότερο. Δοκιμάστε όσα θέλετε και ρωτήστε τον ή την αισθητικό του καταστήματος ποιο σας προτείνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις