Πώς να προστατέψετε τα πόδια σας ακομά κι αν φοράτε γόβα στιλέτο!



Ανεξάρτητα από την εποχή πάντα υπάρχει μια περίσταση όπου απαιτείται να φοράμε φανταχτερές γόβες στιλέτο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μετά από 30 λεπτά συχνά πιάνουμε τον εαυτό μας να κάνει γκριμάτσες, να κουτσαίνει ή να στηρίζεται άβολα μια στο ένα και μια στο άλλο πόδι δοκιμάζοντας να καταπραΰνει τον πόνο που αισθάνεται.
     Δεν χρειάζεται να ζείτε με αυτόν τον ανυπόφορο πόνο πια. Αυτό το άρθρο αφορά ιδιαίτερα τις γυναίκες που φοράνε παπούτσια με 7,5 εκατοστά ύψος ή ψηλότερα.
     1. Σταματήστε να περπατάτε τόσο πολύ! Μπορεί να είναι προφανές, αλλά είναι αλήθεια και εμείς οι γυναίκες πρέπει να υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας ότι περπατώντας περισσότερο από 2-4 ώρες το μόνο που θα κάνει είναι να οδηγήσει τα πόδια μας να πονάνε για τις επόμενες ημέρες. Κάντε συχνά διαλείμματα καθιστές όποτε είναι εφικτό. Αν ανησυχείτε μήπως χάσετε κάτι σημαντικό με το να κάθεστε, τότε προσπαθήστε να φοράτε παπούτσια με 5 εκατοστά ύψος ή χαμηλότερα.
     ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Βάλτε πάγο στα πόδια σας μετά από μια νύχτα πάνω στα τακούνια στιλέτο για να προλάβετε τον σχηματισμό κάλων ή τον πόνο την επόμενη μέρα.
     2. Να φοράτε το σωστό μέγεθος ή παπούτσι. Είτε το πιστεύετε είτε όχι τα πόδια μας μπορούν να επιμηκύνονται και να αναπτύσσονται με την πάροδο της ηλικίας. Στην πραγματικότητα, τα πόδια μας αλλάζουν ακόμα και μέγεθος κατά τη διάρκεια της ημέρας! Ο καλύτερος τρόπος για να σιγουρευτείτε ότι επιλέγετε το κατάλληλο παπούτσι για το μέγεθος του ποδιού σας είναι να πάτε για ψώνια το απόγευμα και όχι το πρωί. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε παπούτσια που θα σας κάνουν άνετα όλη την ημέρα, και όχι ίσως μόνο το πρωί.
     3. Οι πάτοι από τζελ είναι ο καλύτερος φίλος σας. Γιατί να μην φορέσετε έναν πάτο από τζελ για να αυξήσετε την άνεση των ποδιών σας φορώντας τακούνια στιλέτο; Με 15€ αυξάνετε την άνεση και πιθανόν προλαμβάνετε μακροπρόθεσμες βλάβες στις πατούσες, τα πόδια και στην πλάτη φορώντας τους πάτους. Αν φοράτε επίπεδα παπούτσια μπορείτε εύκολα να τοποθετήσετε ορθοπεδική επένδυση μέσα στα παπούτσια σας για έξτρα άνεση.
     4. Να διατηρείτε ένα υγιές βάρος. Παρόλο που η προσθήκη 2 κιλών κατά τη διάρκεια των διακοπών δεν φαίνεται να είναι και σημαντικό βάρος, για κάθε κιλό στο σώμα μας ένα επιπρόσθετο κιλό πίεσης πιέζει τις αρθρώσεις των αστραγάλων μας που σημαίνει ότι οι αστράγαλοί μας είναι πιο επιρρεπείς στον πόνο και τους τραυματισμούς. Να προσέχετε το βάρος σας και βεβαιωθείτε ότι παραμένει σε λογική τιμή και χωρίς σημαντικές αυξομειώσεις.
     5. Να κρατάτε πάντα μαζί σας άλλο ένα ζευγάρι παπούτσια. Να μεταφέρετε πάντα έναν μεγάλο σάκο και ένα ζευγάρι επίπεδα παπούτσια όπου και αν πάτε. Διαλέξτε ένα όμορφο ζευγάρι επίπεδα πέδιλα που πάνε σχεδόν με όλα τα φορέματά σας. Έτσι, σε περίπτωση που πονάτε φρικτά εξαιτίας των παπουτσιών σας μπορείτε γρήγορα να φορέσετε ένα άλλο ζευγάρι χωρίς να χάσετε ούτε στιγμή από τα γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις