Γιατί μυρίζεις άσχημα ενώ είσαι καθαρή;



Γιατί τελευταία τρως πολύ κόκκινο κρέας


Ένας από τους λόγους που ο ιδρώτας μας μυρίζει άσχημα είναι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο οργανισμός μας δυσκολεύεται να το χωνέψει. Η διαδικασία της πέψης σε συνδυασμό με τα αμινοξέα που περιέχει η τροφή αυτή, αφήνει ένα είδους υπόλειμμα στο έντερο που μαζί με άλλα βακτήρια, προκαλεί τη δυσάρεστη οσμή.

Γιατί η διατροφή σου περιέχει σταυρανθή λαχανικά (βλ. μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο κτλ)

Στο σύνολο τους αυτά τα λαχανικά περιέχουν ένα υψηλό επίπεδο ενώσεων του θείου το οποίο απορροφάται από το σώμα κατά τη διάρκεια της πέψης. Στη συνέχεια, το θείο εκπέμπεται από τους ιδρωτοποιούς αδένες και προκαλεί κακοσμία στο σώμα.

Γιατί καταναλώνεις αρκετό αλκοόλ ή/και καφεΐνη

Έρευνες από το Πανεπιστήμιο της Columbia, έδειξαν πως όταν καταναλώνουμε ποσότητες από καφεΐνη ή/και αλκοόλ προκαλείται δυσάρεστη οσμή τόσο στο σώμα όσο και στο στόμα (αναπνοή). Αυτό συμβαίνει καθώς ο καφές είναι αρκετά "όξινος" και έτσι αυξάνει τη ταχύτητα της εφίδρωσης. Από την άλλη λόγω του αλκοόλ, μικροσκοπικά σταγονίδια απελευθερώνονται από τους ιδρωτοποιούς αδένες.

Γιατί δεν έχεις θερμίδες για να καταναλώσεις

Αν κάνεις δίαιτα και δεν προσλαμβάνεις αρκετές θερμίδες-υδατάνθρακες για να τις "κάψει" ο οργανισμός σου, τότε αυτό μπορεί να είναι ένας από τους λόγους της δυσάρεστης οσμής.  Η έλλειψη βασικών υδατανθράκων οδηγεί σε αύξηση των κετονών που απελευθερώνονται στην κυκλοφορία του αίματος και αυτό με τη σειρά του, προκαλεί μια σειρά από αρνητικές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένων της κακής αναπνοής και της έντονης μυρωδιάς των ούρων.

Γιατί λαμβάνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή

Σύμφωνα με έρευνες, μερικά φάρμακα φαίνεται να αυξάνουν την ανάπτυξη βακτηρίων κατά την προσπάθεια του οργανισμού να τα "μεταβολίσει" με αποτέλεσμα την δυσάρεστη οσμή στο σώμα σου.

Γιατί έχεις έντονο στρες

Ο ιδρώτας που παράγεται λόγω του στρες είναι από τους πιο έντονους, καθώς οι ποσότητες των βακτηρίων που περιέχει είναι πολλαπλάσιες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις