6 Γνωμικά για την ομορφιά που σήμερα πρέπει να μάθεις

Όλες μας έχουμε ανασφάλειες γύρω από την εξωτερική μας εμφάνιση. Τα παρακάτω γνωμικά θα σου δείξουν πως ομορφιά δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται με τη πρώτη ματιά...



Μη ξεχνάς ποτέ πως το πιο σημαντικό είναι να είσαι ο εαυτός σου και να μην προσποιείσαι κάτι άλλο εκτός αυτού. Το αυθεντικό είναι πάντα καλύτερο.


Η ομορφιά είναι για τον καθένα μας κάτι ξεχωριστό. Δεν βρίσκουμε όλοι το ίδιο όμορφο κάτι. Συνεπώς, αφού η ομορφιά δεν είναι κάτι αντικειμενικό γιατί περιμένεις και "αγωνίζεσαι" να αρέσεις σε όλους; Σημασία έχει να πιστέψεις εσύ, ότι είσαι πραγματικά όμορφη!


Κακά τα ψέματα. Πόσες φορές σας έχει "τραβήξει"-αρέσει κάποιος ο οποίος έχει ένα εμφανές "ελάττωμα"; Για παράδειγμα μεγάλη μύτη ή μυτερά αυτιά; Οι ατέλειες είναι αυτές που μας κάνουν ξεχωριστούς και μας δίνουν χαρακτήρα!


Το να είσαι υπερβολικά αδύνατη δεν είναι κάτι υγιές. Μην συγκρίνεσαι με μοντέλα ή διάσημους ηθοποιούς, που ουσιαστικά είναι η δουλειά τους η εξωτερική τους εμφάνιση γιατί αυτό πουλάνε. Προσπάθησε να αγαπήσεις το σώμα σου όπως και να είναι. Ακόμα και αν θέλεις να το αλλάξεις, κάνε την αλλαγή αυτή για εσένα και όχι για τη κοινωνία που μας θέλει ανορεξικά αδύνατες.


Ουδείς τέλειος φίλη μου. Ακόμα και εκείνες που έχουν τον τίτλο του μοντέλου, έχουν σίγουρα κάποια ατέλεια πάνω τους και είναι κάτι που σίγουρα το γνωρίζουν. Και τι πειράζει λοιπόν; Θα σταματήσουν να σε κάνουν παρέα οι φίλες σου; Θα σταματήσεις να βγαίνεις έξω; Έχεις τόσα ωραία χαρακτηριστικά πάνω σου, μη κολλάς σε μια ατέλεια (άλλωστε ούτε οι άλλοι γύρω σου το κάνουν). 


Τελικά, σημασία δεν έχει να έχουμε κάποιον δίπλα μας που έχει ωραία μάτια και χείλη αλλά αντίθετα να έχουμε έναν άνθρωπο που έχει καλή ψυχή, που μας συμπεριφέρεται σωστά και μας εκτιμά. 

Μην ψάχνεις για ομορφιά γιατί είναι τόσο εφήμερη. Ψάξε ανθρώπους με ελαττώματα και ατέλειες και μη φοβηθείς να είσαι ένας από αυτούς,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις