Πως να παρατείνεις την διάρκεια των καλλυντικών σου

Εμείς οι γυναίκες είμαστε αχόρταγες στο να αγοράζουμε προϊόντα ομορφιάς και πολλές φορές δεν προλαβαίνουμε να τα καταναλώσουμε στο εγκεκριμένο διάστημα δηλαδή στη προτεινόμενη διάρκεια ζωής τους. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε έτσι ώστε τα καλλυντικά μας να διατηρούνται για περισσότερο διάστημα;


Τ Ο  Κ Ρ Α Γ Ι Ο Ν


Διατηρείται έως και 2 χρόνια, όσο δεν μυρίζει "περίεργα". Φυλάξτε τα κραγιόν σας σε δροσερό και σκοτεινό μέρος χωρίς υγρασία. Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση να αποθηκεύετε τα καλλυντικά σας στο χώρο του μπάνιου καθώς εκεί εκτίθενται σε υγρασία κάτι που ελαχιστοποιεί τη διάρκεια ζωής τους. 

Η  Μ Α Σ Κ Α Ρ Α 


Εδώ πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή καθώς έρχεται σε επαφή με τα μάτια μας και η μη σωστή χρήση της μπορεί να επιφέρει προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τους οφθαλμούς (γι'αυτό ακριβώς, ποτέ δεν τη μοιραζόμαστε). Οι εταιρείες καλλυντικών συχνά λένε πως η διάρκεια ζωής της μάσκαρα είναι μέχρι και 3 μήνες, κάτι που είναι υπερβολικό, καθώς αν και μικρή η διάρκεια ζωής της είναι σχεδόν 6 μήνες. Ουσιαστικά, η μάσκαρα μετά το "άνοιγμα" της με το καιρό "ξεραίνεται" και τελικά φθάνει σε σημείο να δημιουργεί μικρούς κόμπους στις βλεφαρίδες που στη συνέχεια πέφτουν σαν μικροί κόκκοι. Ακόμα, είναι ένα προϊόν το οποίο έρχεται επαφή ξανά και ξανά με τα μάτια και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να φέρει βακτήρια. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να μην μπαινο-βγάζετε το βουρτσάκι μέσα στο δοχείο του προϊόντος καθώς έτσι εισέρχεται αέρας που ξεραίνει το προϊόν. Ένα άλλο tip είναι να έχετε πολλά βουρτσάκια τα οποία θα τα χρησιμοποιείτε μια φορά και έπειτα θα τα καθαρίζετε καλά. (Δείτε μια οικονομική λύση από το ebay). Σε περίπτωση που έχει ξεραθεί, μπορείτε να προσθέσετε στο μπουκαλάκι μερικές σταγόνες ελαιόλαδου, αλατόνερου ή ροδόνερου και να χρησιμοποιήσετε τη μάσκαρα για μερικές φορές ακόμα. Μια χαλασμένη μάσκαρα θα μυρίζει σαν βενζίνη. 

Η  Σ Κ Ι Α  Μ Α Τ Ι Ω Ν  (και το ρουζ) 


Είναι από τα λίγα προϊόντα ομορφιάς που έχουν σχετικά μεγάλη διάρκεια (μόνο σε μορφή compact και όχι υγρή μορφή). Αν ακολουθήσετε τις οδηγίες φύλαξης που συστήσαμε και για το κραγιόν τότε οι σκιές σας θα διαρκέσουν περισσότερο. Πολλές φορές όμως, τυχαίνει να σπάσουν κατά τη μεταφορά τους, κάτι όμως που διορθώνεται. Σε περίπτωση λοιπόν που διαλύσει η σκιά, μπορούμε να προσθέσουμε μερικές σταγόνες καθαρού οινοπνεύματος και να πιέσουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού στη παλέτα που βρισκόταν το προϊόν. 

F O U N D A T I O N


Γενικά, μετά το άνοιγμα του, διατηρείται από 6 έως 12 μήνες. Σε περίπτωση που δείτε τις χρωστικές του ουσίες να διαχωρίζονται από τα έλαια του, έχει έρθει η στιγμή να το πετάξετε. Καλύτερο είναι να το εφαρμόζεται με ένα πινέλο ή σφουγγαράκι και όχι με τα δάχτυλα, αφού έτσι θα χρησιμοποιήσετε λιγότερη ποσότητα. 


E Y E L I N E R  'Η  Μ Ο Λ Υ Β Ι  Μ Α Τ Ι Ω Ν 


Το eyeliner καλής ποιότητας μπορεί να διατηρηθεί έως ένα χρόνο. Το κακό με τα προϊόντα αυτά είναι ότι έρχονται σε επαφή με το εσωτερικό του ματιού επανειλημμένα και έτσι σχηματίζουν μικρόβια. Αποφύγετε λοιπόν να τα φοράτε στην εσωτερική γραμμή. Καλό θα ήταν να τοποθετείτε το βαζάκι του eyeliner ανάποδα έτσι ώστε να μην το βλέπει φως. Όσον αφορά το μολύβι ματιών, μπορεί να διαρκέσει αρκετό καιρό αφού η μύτη του "ξύνεται" (ανανεώνεται) και έτσι δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μικροβίων. 


Εάν γνωρίζετε εσείς κάποια άλλη μέθοδο που παρατείνει την διάρκεια χρήσης των καλλυντικών, θα ήταν χαρά μου να τη μάθω!

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου.

Theodora B







Δυστυχώς, αν και η σελίδα έχει 3,000 Likes, το fb δείχνει τα post ούτε στις 100 από εσάς. Γι'αυτό επέλεξα να φτιάξω ένα group για όσες θέλουν να μαθαίνουν beauty tips από το Woman-licious.gr. Όσες πιστές, προσέλθετε! 

6 σχόλια:

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις