Πώς θα αποφύγεις τις συχνές βαφές


Συμβουλές για να παραμείνει αναλλοίωτο το χρώμα για περισσότερο καιρό

Με ποιο τρόπο μπορείς να κρατήσεις περισσότερο καιρό αναλλοίωτο το χρώμα των μαλλιών σου και να αποφύγεις τις συχνές βαφές;
 
«Κλείδωσε» το χρώμα

Ζήτησε από τον κομμωτή σου να επιλέξει μία καθαρή και έντονη απόχρωση. Μετά τη βαφή ζήτησέ του να χρησιμοποιήσει την ειδική κάσκα θερμότητας, η οποία βοηθά στην πιο γρήγορη εφαρμογή του προϊόντος. 

Με αυτήν τη μέθοδο η βαφή εισχωρεί πιο βαθιά στα λέπια της τρίχας, «κλειδώνοντας» το χρώμα, και έτσι παραμένει ζωντανό για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. 

Αν βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι, μπορείς να καλύψεις το κεφάλι με μία πλαστική μεμβράνη. Έχει παρεμφερή αποτελέσματα.

Ανανέωσε το χρώμα

Αν το χρώμα της μόνιμης βαφής σου αρχίζει να ξεθωριάζει, εφάρμοσε στο σπίτι μία ημιμόνιμη βαφή (η οποία αυξάνει παράλληλα τη λάμψη) στον ίδιο τόνο. 

Αυτές οι βαφές έχουν δικό τους απλικατέρ, γεγονός που τις καθιστά πολύ εύκολες στην εφαρμογή. Ανανεώνουν το χρώμα, αναβάλλοντας έτσι την επίσκεψή σου στο κομμωτήριο για μία εβδομάδα ακόμα.

Αναζήτησε το σωστό προϊόν

Όταν χρησιμοποιείς μία ειδική σειρά για βαμμένα μαλλιά, περιποιείται το χρώμα, τα ενυδατώνει, βελτιώνει την ποιότητα των μαλλιών και προστατεύει την απόχρωσή τους.

Χρησιμοποίησέ την ιδιαίτερα εάν έχεις έντονα κόκκινα μαλλιά (καθώς το κόκκινο ξεθωριάζει γρήγορα). Το κόστος είναι πολύ μικρό, αλλά έχουν τεράστια αποτελέσματα στη διάρκεια του χρώματος και στην ποιότητα των μαλλιών.

Επιστροφή στις... ρίζες

Εάν έχεις τόσες ανταύγειες που το φυσικό σου χρώμα είναι πλέον δυσδιάκριτο, είναι λογικό ότι θα χρειάζεται να πηγαίνεις στο κομμωτήριο κάθε μήνα. 

Ζήτησε από τον κολορίστα σου να αφήσει μεγαλύτερο μέρος από τα φυσικά σου μαλλιά ανέπαφο. Όσο λιγότερες είναι οι ανταύγειες τόσο σπανιότερα χρειάζονται ανανέωση. 

Κάνε την αρχή

«Αν είσαι λάτρης των πολλών ανταυγειών, προτίμησε αντί να κάνεις ανταύγειες σε όλα τα μαλλιά να κάνεις κάποιες επιφανειακές περιμετρικά στην κορυφή του κεφαλιού, που κοστίζουν λιγότερο», επισημαίνει o TJ, ιδιοκτήτης του Hair Touch. 

Εναλλακτικά, κάνε μερικά φλασάκια κάθε 8 εβδομάδες. Έτσι μπορείς να κάνεις ανταύγειες μόνο δύο φορές το χρόνο.

Καθυστέρησε το ραντεβού

Τα διάφορα κιτ που έχουν σχεδιαστεί για την κάλυψη της ρίζας χαρίζουν ένα ομοιόμορφο χρώμα και αυξάνουν το μεσοδιάστημα των ραντεβού στο κομμωτήριο. 

Το μυστικό είναι να περνάς τη βαφή μόνο στη ρίζα και στο στεφάνι του κεφαλιού σου, ξεκινώντας δύο ή τρεις εβδομάδες μετά την τελευταία σου επίσκεψη στο κομμωτήριο. 

Δώσε λάμψη

Όσες βάφουν τα μαλλιά τους ξανθά, συχνά διαμαρτύρονται ότι το χρώμα χάνει γρήγορα τη λάμψη του με τα λουσίματα. 

Όταν τα βαμμένα μαλλιά χάσουν τη λάμψη τους, συνιστάται να κάνεις μία θεραπεία. Αναζωογονεί, ζεσταίνει το χρώμα και θρέφει τη ρίζα. 

Πηγή: myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις