"Ξέμεινες" από ξεβαφτικό νυχιών; Δες εναλλακτικές λύσεις! +HOMEMADE "ΑΣΕΤΟΝ"

Σίγουρα σου έχει τύχει να θέλεις να ξεβάψεις τα νύχια σου και να συνειδητοποιείς ότι έχεις ξεχάσει να προμηθευτείς με ξεβαφτικό. Τι κάνεις λοιπόν που τα νύχια σου έχουν το μαύρο τους χάλι και πρέπει να φύγει οπωσδήποτε το βερνίκι από πάνω τους;


Οι εναλλακτικές σου!

Το top coat


Πέρασε πάνω από τα ήδη βαμμένα σου νύχια ένα top coat και στη συνέχεια με μια μπατονέτα τρίψε την περιοχή με το βερνίκι, επανέλαβε την διαδικασία άλλη μια φορά αν το μανό "επιμένει".

Spray deodorant-spays & perfume



Πολλά από τα αποσμητικά σπρέι που κυκλοφορούν στην αγορά, περιέχουν διαλύτες που είναι ένα άψογο συστατικό για να αφαιρέσει το βερνίκι από τα νύχια. Ψέκασε λοιπόν τα νύχια σου με προσοχή και αμέσως μετά, με ένα μαλακό πανί τρίψε τα. Ίσως το βερνίκι να μην αφαιρεθεί με την πρώτη φορά αλλά μια δεύτερη προσπάθεια θα έχει αποτελέσματα!

Με την ίδια λογική, στη θέση του σπρέι μπορεί να είναι ένα άρωμα, ένα σπρέι μαλλιών ή ένα body spray. 



Συνταγή για να φτιάξεις το δικό σου ξεβαφτικό νυχιών!



Υλικά
-Χυμός λεμονιού


-Ξύδι (λευκό)

Description: http://www.vinegartop.com/files/pictures/top_white.png

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνεις την ίδια ποσότητα ξυδιού και χυμού λεμονιού και ανακατεύεις το μείγμα.  


Βούτηξε ένα κομμάτι βαμβάκι στο μείγμα, πίεσε σε ένα νύχι, και κράτησε το εκεί για περίπου 10 έως 30 δευτερόλεπτα για να διαλυθεί το βερνίκι νυχιών και στη συνέχεια τρίψε το βαμβάκι για να φύγει το βερνίκι. Μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο από το να χρησιμοποιήσεις ένα ξεβαφτικό νυχιών του εμπορίου αλλά η δική σου συνταγή δεν θα περιέχει ακετόνη ή άλλα επιβλαβή για την υγεία σου συστατικά. Προκειμένου η όζα να απομακρυνθεί γρηγορότερα από τα νύχια σου μπορείς να βάλεις τα χέρια σου σε ένα μπολ με ζεστό νερό για 10 ή 15 λεπτά πριν αφαιρέσεις το βερνίκι.



Extra tip! 

Σε περίπτωση που δεν κάνεις αυτή τη συνταγή αλλά δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα ξεβαφτικό του εμπορίου, μια καλή λύση είναι το οινόπνευμα που έχει σαφώς περισσότερα "αγνά" συστατικά σε σχέση με το κλασσικό ασετόν και παράλληλα έχει αντιμικροβιακή δράση!

9 σχόλια:

  1. polu mareseee 8a to dokimasw polu wraio post dwraki <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. polu kali i suntagi!mporei na tin dokimasw..an kai mou vrwmaei to xudi!!
    pantws to seche vite mou den tha to xalaga gia xevaftiko!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχ!

      να σου πω την αλήθεια σκέφτηκα να γράψω δίπλα στο seche vite να μην χρησιμοποιήσουμε κάτι τέτοιο σαν top coat για αυτή τη δουλειά!

      Διαγραφή
  3. πόσο χρήσιμα όλα! αυτό με τα αποσμητικά δεν το ξέρα! θα το δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ κούκλα!

      σε παρακολουθώ και στο utube και είσαι υπέροχη!

      Διαγραφή

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις