Οι μύθοι σχετικά με την περιποίηση των μαλλιών


Μαλλιά
Τα μαλλιά και η περιποίησή τους συχνά γίνεται βάση κάποιων συμβουλών από ειδικούς και μη.
Πότε πρέπει να χρησιμοποιηθεί μαλακτικό, πριν ή μετά το σαμπουάν; Καταστρέφουν την τρίχα οι βαφές μαλλιών; Αυτά είναι ορισμένα από τα θέματα για τα οποία έχουμε ήδη σχηματίσει άποψη και ακολουθούμε κατά γράμμα. Είναι όμως σωστή;
Διαβάστε 5 μύθους σχετικά με τα μαλλιά και την περιποίησή τους.
  • 1ος Μύθος: Οι βαφές καταστρέφουν την τρίχα
Η συχνή χρήση τεχνητών βαφών δεν προσφέρει φυσικά και την τέλεια «περιποίηση» σε όσους πάσχουν από τριχόπτωση ή άλλα παρόμοια προβλήματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι σύγχρονες βαφές καταστρέφουν την τρίχα όπως άλλοτε. Πλέον, περιέχουν πολλά μαλακτικά συστατικά ενώ το οξυζενέ δεν είναι τόσο ισχυρό.
  • 2ος Μύθος: Η χρήση των προϊόντων στάιλινγκ πρέπει να γίνεται σε βρεγμένα μαλλιά
Δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς προϊόντα στάιλινγκ σε μαλλιά που στάζουν νερό. Αντίθετα τα συστατικά τους θα εισχωρήσουν καλύτερα στην τρίχα αφού έχουν στεγνώσει ελαφρά. Άρα δεν πρέπει να είναι ούτε εντελώς υγρά, ούτε στεγνά.
  • 3ος Μύθος: Τακτική αλλαγή της μάρκας σαμπουάν
Ο μύθος θέλει την συχνή αλλαγή του σαμπουάν ώστε να μην το «συνηθίσουν» τα μαλλιά. Αυτό δεν ισχύει απόλυτα και μάλιστα καλό θα ήταν αν βρούμε ένα σαμπουάν που κρίνουμε ότι ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών μας και τα κρατάει επαρκώς ενυδατωμένα να μην βιαστούμε να το αλλάξουμε με άλλο.
  • 4ος Μύθος: Τα άπειρα περάσματα με τη βούρτσα
Παλαιότερα υπήρχε η άποψη πως όσο περισσότερες βουρτσίες περάσεις στα μαλλιά τόσο καλύτερο για αυτά. Αυτό όμως κάθε άλλο παρά ισχύει. Αντίθετα, με τον τρόπο αυτό η τρίχα γίνεται πιο εύθραυστη στο σπάσιμο, ενώ ενισχύεται και η λιπαρότητα.
  • 5ος Μύθος: Βάζουμε πάντα το μαλακτικό μετά το λούσιμο
Η σωστή στιγμή για τη χρήση του μαλακτικού εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών. Μετά το λούσιμο με σαμπουάν απλώνουμε το μαλακτικό σε περίπτωση που έχουμε αφυδατωμένα μαλλιά με χοντρή τρίχα. Σε λεπτή όμως τρίχα με έντονη λιπαρότητα η σειρά μπορεί να αντιστραφεί.
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις