Μαδάτε? Έχουμε την λύση για υγιή μαλλιά!

Στη διάρκεια της ζωής τους, σχεδόν το 40 τοις εκατό των γυναικών και το 50 με 80 τοις εκατό των ανδρών έχουν αντιμετωπίσει πτώση των μαλλιών τους. Για μερικούς, η πτώση των μαλλιών μπορεί να είναι φυσιολογική και προσωρινή, ενώ για άλλους μπορεί να είναι ένα σοβαρό και τρομερό θέμα που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Είναι απολύτως φυσιολογικό αν χάνετε ακόμα και εκατό τρίχες κάθε μέρα. Βέβαια, αν δείτε ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται καλύτερα να λάβετε κάποια μέτρα.
Για την πρόληψη της τριχόπτωσης:

-Πρώτη λύση αποτελεί το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, αυτό θα κάνει τα μαλλιά σας υγιή και όμορφα. Έτσι, προλαμβάνεται η πτώση τριχών και αναπτύσσονται νέες!  Επιπλέον, ένα καλό μασάζ θα ανακουφίσει από τον  πονοκέφαλο και την ένταση.

-Χρησιμοποιήστε επαγγελματικά σαμπουάν και conditioner που είναι 100% ήπια. Έτσι, θα αποφευχθεί η πιτυρίδα και η τριχόπτωση αλλά και τα μαλλιά θα γίνουν μεταξένια και λαμπερά.

-Το εκχύλισμα Aloe Vera είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για τη θεραπεία της πτώσης των μαλλιών σας. Μπορείτε να το πιείτε σε νερό ή χυμό, ή μπορεί να το χρησιμοποιήσετε ως τονωτικό για τα μαλλιά. Το καλύτερο πράγμα είναι να το αναμίξετε με το σαμπουάν σας και στη συνέχεια να πλύνετε τα μαλλιά σας. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνει τα μαλλιά σας καλά μετά την εφαρμογή αυτή.

-Μερικές άλλες συμβουλές περιλαμβάνουν: να αποφεύγετε να τρώτε junk food. Να τρώτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β, C και Ε. Για παράδειγμα ετοιμάστε ένα smoothie με άπαχο γάλα, μέλι, γιαούρτι και μπανάνα και πιείτε το σε τακτική βάση.

-Ένα μείγμα από κανέλα και το μέλι θα βοηθήσει στην ενίσχυση της τρίχας. Κάντε ένα μείγμα από σκόνη κανέλας και μέλι, και εφαρμόστε το στις ρίζες των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Είναι ένα από τα ιδανικά tips για την πρόληψη της πτώσης των μαλλιών. Και επειδή το μέλι κολλάει να είστε σίγουρη ότι έχετε ξεπλύνει καλά τα μαλλιά σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις