Πως να διαλεξεις το σωστο make up!!


Ο σωστός τόνος make up, όχι μόνο θα κάνει το δέρμα σας να δείχνει πιο λείο αλλά θα σας κάνει να φαίνεστε και πιο υγιής χωρίς να παραμορφώνει το πραγματικό σας χρώμα και στυλ!!
Ψάξτε να βρείτε make up που έχουν σα βάση το κίτρινο χρώμα. Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται αυτό, όλες οι γυναίκες έχουν στο δέρμα τους μία κιτρινωπή απόχρωση. Ακόμα και αν δε σας φαίνεται.. είτε είστε χλωμή είτε μελαμψή.  Αν διαλέξετε make up σε απόχρωση του ροδάκινου ή ροζ, τότε θα φαίνεστε παλιομοδίτικη και δε θα καταλαβαίνετε τι φταίει.
Χρησιμοποιείστε μακιγιάζ που θα κάνει το δέρμα σας να διατηρεί το φυσικό του χρώμα και όχι να το αλλοιώνει. Είναι δελεαστικό να θέλετε να δείξετε πιο μαυρισμένη διαλέγοντας πιο σκούρο make up, αλλά αυτό να ξέρετε δεν πρόκειται ποτέ να φανεί φυσικό.
Δοκιμάστε το make up πρώτα στο μέτωπό σας. Βάλτε μία πιο σκούρα απόχρωση και μία πιο ανοιχτή για να δείτε πιο ταιριάζει πιο πολύ στο φυσικό σας χρώμα. Προσπαθήστε η δοκιμή να γίνει σε φυσικό φως.
Καλό  θα ήταν να έχετε  δύο αποχρώσεις για  όλο το χρόνο. Μία  πιο σκούρα για  το χειμώνα και  μία πιο ανοιχτή  για τους καλοκαιρινούς  μήνες που θα είστε  πιο μαυρισμένη. Τους ενδιάμεσους μήνες…ανακατέψτε και τις δύο  αποχρώσεις για να έχετε τέλειο αποτέλεσμα.
Αν έχετε: Ξηρό Δέρμα
Αποφύγετε τις πούδρες και προτιμήστε make up σε υγρή ή κρεμώδη μορφή. Καλό είναι να προσφέρουν καλή ενυδάτωση για εξισορρόπηση της ξηρότητας.
Αν έχετε: Λιπαρό Δέρμα
Ψάξτε σε make up που γράφουν πάνω οπωσδήποτε oil free γιατί αλλιώς θα δείχνετε πολύ λιπαρή. Μία πούδρα θα βοηθήσει να κρύψετε τυχόν γυαλάδες.
Αν έχετε: Μεικτό Δέρμα
Βρείτε κάτι που δεν είναι ούτε λιπαρό ούτε ξηρό. Αν στα συστατικά γράφει ότι περιέχει σφαιρίδια διοξειδίου του πυριτίου ( silica beads) ή λεκιθίνη, τότε αγοράστε το. Είναι αυτό που ψάχνετε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις