Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο άρωμα για εσάς


 

Έχετε νιώσει ποτέ να κατακλύζεστε από τον αριθμό των διαφορετικών αρωμάτων που μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα και στα φαρμακεία σε όλη τη χώρα;
Προσπαθώντας να επιλέξετε το «κατάλληλο» άρωμα για εσάς μπορεί ζαλίσει και το μυαλό και τη μύτη ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθείτε να δοκιμάσετε κάθε άρωμα που κυκλοφορεί στην αγορά είναι απίθανο να έχουν όλες αυτή την πολυτέλεια χρόνου.
     Αυτό το άρθρο ευελπιστεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε την επιλογή αρωμάτων δίνοντάς σας συμβουλές σχετικά με το τι να μην επιλέξετε και τι να επιλέξετε.
ΟΧΙ στα αρώματα
     ΠΟΤΕ να μην αγοράζετε αρώματα χωρίς να τα έχετε δοκιμάσει στο δέρμα σας μυρίζοντάς τα στο πίσω μέρος του καρπού σας. Η μυρωδιά ενός αρώματος σε ένα μικρό κομμάτι χαρτί
μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από εκείνη πάνω στο δέρμα. Δοκιμάζοντάς το πάνω στο δέρμα θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε πώς μεταβάλλεται η μυρωδιά όσο περνάει η ώρα, καθώς και πόσο θα διαρκέσει.
     Ποτέ μην ψεκάζετε οποιοδήποτε άρωμα ή κολώνια σε πέρλες ή άλλα κοσμήματα . Η αλκοόλη που περιέχεται μέσα στα αρώματα μπορεί εύκολα να αφαιρέσει το χρώμα ή την επίστρωση που μπορεί να υπάρχει στα κομμάτια αυτά.
     Ποτέ να μην ψεκάζετε πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα. Αν μπορεί να σκέφτεστε ότι χρειάζονται 4 ψεκασμοί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρειάζονται μόνο 1 ή 2 μικρές, σύντομες σταγόνες σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος για να αποκτήσετε εκείνο το διακριτικό απαλό άρωμα λουλουδιών.
     Μη δοκιμάζετε ποτέ αρώματα σε δέρμα όπου υπάρχουν λοσιόν, αποσμητικά ή αποσμητικά σαπούνια . Αυτά μπορούν να στρεβλώσουν τη μυρωδιά του αρώματος συνήθως προς το χειρότερο.
     Μην επιλέγετε τα νέα ή τα πιο μοντέρνα αρώματα που κυκλοφορούν στην αγορά. Δεν ταιριάζουν σε όλες, γι’ αυτό επιλέξτε με σύνεση.
ΝΑΙ στα αρώματα
     Βεβαιωθείτε ότι το άρωμα που επιλέγετε σας ταιριάζει. Να το δοκιμάζετε πάντα στο δέρμα σας για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με τη χημεία του σώματός σας.
     Λένε ότι η καλύτερη ώρα για να δοκιμάσουμε αρώματα είναι το απόγευμα, καθώς εκείνη την ώρα η όσφρησή μας φτάνει στο αποκορύφωμά της.
     Αν έχετε ξηρό δέρμα βεβαιωθείτε ότι ψεκάζετε το άρωμα πιο συχνά απ’ ότι στην περίπτωση που έχετε λιπαρό δέρμα. Το λιπαρό δέρμα μπορεί να διατηρήσει τη μυρωδιά καλύτερα και για περισσότερη ώρα ενώ το ξηρό δέρμα όχι.
     Κατά καιρούς να αλλάζετε το άρωμά σας! Δεν είναι απαραίτητο να φοράτε πάντα το ίδιο παλιό άρωμα. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να φορέσετε ένα πιο δυνατό άρωμα τον χειμώνα αν ζείτε σε περιοχή με χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς το κρύο μπορεί να μειώσει τη δύναμη της μυρωδιάς.
     Ψεκάστε οποιοδήποτε άρωμα στο σώμα σας αμέσως μόλις έχετε στεγνώσει καλά μετά από το μπάνιο ή το ντους. Οι πόροι μας είναι περισσότερη ώρα ανοιχτοί όταν έχουμε εκτεθεί στη ζέστη, επομένως το άρωμα απορροφάται από το δέρμα καλύτερα.
     Το άρωμα θα πρέπει να απλώνεται πάντα στο σημείο των σφυγμών προκειμένου να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα. Τα σημεία αυτά βρίσκονται πίσω από τα γόνατα, τα αυτιά, τα δάχτυλα των ποδιών, τους γοφούς, ανάμεσα στο στήθος, στους κροτάφους, τους καρπούς και ανάμεσα στους αστραγάλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις