Πως να βάλετε σωστά το κραγιόν


Πως να βάλετε σωστά το κραγιόν
Το να βάζεις άψογα κραγιόν το οποίο θα παραμείνει άψογο καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας μπορεί να θεωρηθεί μια πραγματική μορφή τέχνης και ένα ξεχωριστό ταλέντο. Το να βάζεις κραγιόν είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να περιστρέφεις το κυλινδράκι, να απλώνεις λίγο χρώμα στα χείλη και απλά να τα τρίβεις το ένα με το άλλο.
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να πετύχετε την εμφάνιση που πάντα ονειρευόσασταν!

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ:
  • Μολύβι χειλιών
  • Κραγιόν
  • Βουρτσάκι χειλιών
  • Χαρτομάντιλο ή χαρτοπετσέτα
  • Πούδρα
  • Λιπ γκλος

  1. 1.ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΑΣ: Αντίθετα με μια ευρέως διαδεδομένη μεταξύ των γυναικών άποψη, το μολύβι χειλιών που χρησιμοποιείτε δεν χρειάζεται να ταιριάζει με την απόχρωση του κραγιόν που βάζετε. Έχοντας πει αυτό, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρέπει ούτε να χρησιμοποιείτε ένα μολύβι χειλιών που είναι τελείως διαφορετικής απόχρωσης από το κραγιόν σας! Διαλέξτε έναν ουδέτερο τόνο που να ταιριάζει με το φυσικό χρώμα των χειλιών σας και ιχνογραφήστε το εξωτερικό των χειλιών σας με το μολύβι χειλιών.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Σιγουρευτείτε ότι το μολύβι χειλιών σας είναι ξυσμένο αρκετά ώστε να τραβήξετε μια λεπτή αντί για μια χοντρή γραμμή αλλά να μην είναι τόσο ξυσμένο ώστε να σας είναι επώδυνο να το χρησιμοποιείτε.

  1. 2.ΒΑΛΤΕ ΠΟΥΔΡΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ: Περάστε μια ελαφριά στρώση πούδρας    πάνω από το μολύβι χειλιών σας. Αυτό θα το βοηθήσει να σταθεροποιηθεί. Η σταθεροποίηση του μολυβιού χειλιών θα βοηθήσει ώστε το κραγιόν να μείνει στη θέση του και θα το εμποδίσει από το να μουτζουρώσει το εξωτερικό των χειλιών σας.

  1. 3.ΠΙΑΣΤΕ ΤΟ ΒΟΥΡΤΣΑΚΙ ΧΕΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΓΙΟΝ ΣΑΣ: Όταν βάζετε το κραγιόν σας, ποτέ μην το απλώνετε απ’ ευθείας από το κυλινδράκι στα χείλη σας. Βουτήξτε ελαφρά το βουρτσάκι χειλιών σας στο κραγιόν και απλώστε μια λεπτή στρώση χρώματος στα χείλη σας.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αναρωτιέστε γιατί να μπείτε στον κόπο να χρησιμοποιήσετε βουρτσάκι χειλιών; Το βουρτσάκι χειλιών θα σας βοηθήσει να απλώσετε το κραγιόν σας πιο ομοιόμορφα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ ταυτόχρονα θα χρησιμοποιήσετε πολύ μικρότερη ποσότητα κραγιόν.

  1. 4.ΩΡΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΩΝ ΧΕΙΛΙΩΝ ΣΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΙΛΟ: Αφήστε το αποτύπωμα των χειλιών σας σε ένα χαρτομάντιλο είτε πιέζοντάς το ελαφρά πάνω στο στόμα σας είτε τοποθετώντας το ανάμεσα στα χείλη σας και ασκώντας ομοιόμορφη, ελαφρά πίεση. Απομακρύνετε το χαρτομάντιλο προσέχοντας να μην το τρίψετε ή μουτζουρώσετε.
  1. 5.ΞΑΝΑΒΑΛΤΕ ΚΡΑΓΙΟΝ: Προσθέστε άλλη μια στρώση κραγιόν με το βουρτσάκι χειλιών σας, ή βάλτε λίγο διάφανο γκλος αν επιδιώκετε μια φυσική εμφάνιση για το πρωί.
Αν δεν έχετε εφαρμόσει κραγιόν που προορίζεται για να διαρκέσει όλη την ημέρα, μπορείτε να το κάνετε να διαρκέσει περισσότερο χρησιμοποιώντας ένα ειδικό προϊόν που σφραγίζει το χρώμα στα χείλη.

Κάποιες επιπρόσθετες συμβουλές που καλό θα ήταν να έχετε υπ’ όψη σας όταν βάζετε κραγιόν είναι:

  • Ποτέ μη βάζετε σκούρο κραγιόν μαζί με σκούρα σκιά ματιών. Επιλέξτε να τονίσετε είτε τα μάτια είτε τα χείλη ώστε η εμφάνισή σας να μην είναι υπερβολική.
  • Αν έχετε «αδύνατο» ή λεπτό άνω χείλος, σκεφτείτε να σχεδιάσετε μια γραμμή γύρω από το άνω χείλος με χρωματιστό μολύβι χειλιών και γύρω από το κάτω με μολύβι χειλιών σε ουδέτερη, «γυμνή» απόχρωση.
  • Αν το μολύβι χειλιών σας είναι πολύ μαλακό, δοκιμάστε να το καταψύξετε για είκοσι λεπτά. Στη συνέχεια θα είναι πολύ πιο εύκολο να το ξύσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις