Πως να ζωντανέψεις το Χρώμα σου Ανάμεσα στις Βαφές.


Όταν αφήνουμε το κομμωτήριο μετά από βαφή λατρεύουμε το λαμπερό χρώμα στα μαλλιά μας την  ένταση και το βάθος του.  Πολλά χρώματα όμως ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τα ζέστα σοκολατί, κόκκινες ή χάλκινες αποχρώσεις με τα λουσίματα  χάνουν την λάμψη τους και ξεθωριάζουν πριν καλά καλά χρειαστεί να βάψουμε πάλι τις ρίζες. Το να περάσουμε πριν περάσει ένας μήνας  κανονικά βαφή  δεν είναι σκόπιμο μιας και ταλαιπωρεί πολύ τα μαλλιά μας.
Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν; Την λύση έρχεται να μας δώσει  ένα μίγμα ρεφλέ που μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας στο σπίτι και μάλιστα πολύ εύκολα. Το ρεφλέ αυτό θα ζωντανέψει και θα φρεσκάρει το χρώμα μας μέχρι την επόμενη βαφή μας.
Υλικά που θα χρειαστείς:
Ένα σωληνάρι της βαφής με την απόχρωση  που βάφεις τα μαλλιά σου,  οξυζενέ 10 βαθμών, πλαστικό ή γυάλινο μπωλ, σαμπουάν, δοσομετρητή, πινέλο κομμωτικής και πλαστικά γάντια.
Δοσολογία
  • 20 ml βαφή
  • 20 ml οξυζενέ
  • 20 ml σαμπουάν
  • 20 ml νερό
Η ποσότητα που αναφέρεται είναι αρκετή για μαλλιά μεσαίου μήκος μέχρι πάνω από τον ώμο. Για πολύ μακριά μαλλιά ή πολύ πυκνά  αύξησε την δόση αντίστοιχα.
Οδηγίες βήμα-βήμα
  1. Ανακάτεψε τα παραπάνω υλικά με το πινέλο σου πολύ καλά στο μπωλ  ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμαΘα πρέπει να είναι  κάπως αραιό και λίγο αφρώδες.
  2. Εν συνεχεία βρέξε τελείως τα μαλλιά σου και μετά απλά στράγγιξέ  τα καλά.
  3. Άπλωσε το μίγμα σε όλο το κεφάλι και κάνε μασάζ ώστε να απλωθεί παντού.
  4. Άστο να μείνει 15 λεπτά και ρίχνοντας λίγο χλιαρό νερό λούσου με το ίδιο το μίγμα.
  5. Τέλος ξέπλυνε καλά, βάλε λίγο μαλακτική και συνέχισε όπως κάνεις συνήθως σε κάθε κάθε απλό λούσιμο και είσαι έτοιμη.
Μπορείς να κάνεις ρεφλέ  ανάμεσα από την κανονική  βαφή γύρω στις 3-4 εβδομάδες. ‘Εχε υπ όψιν πως το ρεφλέ απλά φρεσκάρει το ξεθωριασμένο χρώμα αλλά δεν βάφει και δεν επηρεάζει καθόλου την ρίζα.
Έξτρα tips για να διατηρείς ζωντανό το χρώμα σου.
  • Καθηστέρησε όσο μπορείς το ένα λούσιμο από το άλλο.
  • Χρησιμοποίησε  πάντα  χλιαρό νερό.
  • Προτίμησε τα ειδικά προιόντα -σαμπουάν & μαλακτικό- για βαμμένα μαλλιά.
  • Μην ταλαιπωρείς χωρίς λόγο τα μαλλιά σου με θερμικές συσκευές styling
  • Σε έντονη ηλιοφάνεια χρησιμοποίησε τα ειδικά προιόντα  μαλλιών με spf για να τα προστατεύσεις από την οξείδωση που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις