Κάνετε τα νύχια σας έργα τέχνης


Η τέχνη των νυχιών βρίσκεται παντού, από τα εξώφυλλα των περιοδικών μόδας μέχρι τα χέρια εκείνου του χαριτωμένου κοριτσιού που δουλεύει στο καφέ της γειτονιάς. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, ναι, μπορείς να το κάνεις και μόνη σου χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύεις μια περιουσία σε μανικιούρ. Το μόνο που χρειάζεται είναι δημιουργικότητα και μπόλικη υπομονή. Θα τα καταφέρεις!
Σήμερα θα δούμε 3 σχέδια nail design που είναι πολύ στη μόδα, είναι πολύ εντυπωσιακά και μπορείς να τα κάνεις μόνη σου. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις πανάκριβα και εξειδικευμένα εργαλεία. Τα περισσότερα πράγματα που θα χρειαστείς τα έχεις πιθανόνο ήδη σε κάποιο συρτάρι του σπιτιού: σελοτέιπ, οδοντογλυφίδες ή μπατονέτες. 

Γαλλικό με polka dots
Θα χρειαστείς:
-   Λευκό ή ουδέτερο μανό
-   Μανό σε έντονο χρώμα
-   Διάφανο μανό
-   Μπατονέτες

Βήμα 1: Βάψε όλα τα νύχια με ένα λευκό ή ουδέτερο μανό.
Βήμα 2: Στρίψε πολλές φορές ανάμεσα στα δάχτυλά σου την μπατονέτα μέχρι να γίνει μυτερή. Εναλλακτικά μπορείς να τυλίξεις λίγο βαμβάκι σε μια μυτερή οδοντογλυφίδα. Βούτηξέ την στο χρωματιστό μανό και φτιάξε μια σειρά από μικρές κουκίδες στις άκρες των νυχιών σου
Βήμα 3: Περίμενε να στεγνώσουν καλά οι κουκίδες και στη συνέχεια πέρνα ολόκληρο το νύχι με ένα διάφανο μανό.
Παραλλαγή: Μπορείς να κάνεις κουκίδες με διαφορετικό χρώμα σε κάθε δάχτυλο για πιο fancy εμφανίσεις.

Splatter manicure
Θα χρειαστείς:
-    Λευκό ή ουδέτερο μανό
-    Χρωματιστά μανό σε 2-3 χρώματα
-    Παλιά πινελάκια σκιών (με τρίχα)
-    Ασετόν και βαμβάκι
Βήμα 1: Βάψε όλα σου τα νύχια με το μανό που διάλεξες για βάση. Μπορεί είτε να είναι λευκό ή σε ένα απαλό χρώμα.
Βήμα 2: Βούτηξε το πινελάκι σε ένα από τα έντονα χρώματα. Στη συνέχεια βρέξ’ το με λίγο ασετόν για να αραιώσει και τραβώντας τις τρίχες με το δάχτυλο πιτσίλισε ένα – ένα τα νύχια. Μην νοιάζεσαι που θα πιτσιλιστούν ολόκληρα τα δάχτυλα, θα τα ξεβάψεις στο τέλος. Επανέλαβε την ίδια διαδικασία με όλα τα χρώματα αλλάζοντας κάθε φορά γωνία στο πιτσίλισμα για να πετύχεις ένα πολύ pop αποτέλεσμα. Ανάμεσα σε κάθε χρώμα θα πρέπει να ξεπλένεις το πινελάκι με μπόλικο ασετόν για να φεύγει το προηγούμενο χρώμα.
Βήμα 3: Ξέβαψε τα δάχτυλά σου που πιτσιλίστηκαν και πέρνα ένα διάφανο μανό πάνω από τα νύχια σου.

Νύχια με σιρίτια
Θα χρειαστείς:
-    Μανό σε 3 χρώματα της επιλογής σου
-    Σελοτέιπ
Βήμα 1: Βάψε όλα σου τα νύχια με ένα από τα χρώματα που διάλεξες και άφησέ τα να στεγνώσουν καλά.
Βήμα 2: Κόλλησε κομμάτια από σελοτέιπ σε κάθε νύχι σχηματίζοντας ένα μεγάλο βέλος στο κέντρο τους. Φρόντισε να πιέσεις καλά το σελοτέιπ γύρω από τα δάχτυλά σου ώστε να μην μετακινηθεί καθόλου όταν θα περνάς το μανό.
Βήμα 3: Πέρνα πάνω από το σελοτέιπ και το κενό βέλος που σχηματίζει το δεύτερο χρώμα που διάλεξες και άφησε να στεγνώσει καλά.
Βήμα 4: Αφαίρεσε τα προηγούμενα σελοτέιπ και κόλλησε καινούργια που θα σχηματίζουν ένα τρίγωνο στη βάση κάθε νυχιού. Επανέλαβε την διαδικασία με το τρίτο χρώμα και άφησε να στεγνώσει καλά.
Βήμα 5: Αφαίρεσε και τα τελευταία σελοτέιπ και πέρνα τα νύχια σου με ένα διάφανο μανό.

   Όταν κάνεις κανονικό μανικιούρ μπορείς να διαλέξεις ο,τι είδους μανό θέλεις. Στο nail art όμως θα χρειαστείς πηχτά μανό. Θυμίσου: λιγότερες στρώσεις=λιγότερα λάθη.
    Πάντα να χρησιμοποιείς βάση και διάφανο μανό σαν τελευταίο βήμα.
    Το να καθαρίσεις ό,τι περισσεύει θα κάνει το μανικιούρ σου από ερασιτεχνικό να δείχνει απόλυτα επαγγελματικό. Καθάρισε όλα τα «ατυχήματα» και μην παραλείψεις να καθαρίσεις τα πετσάκια με ένα λεπτό πινελάκι βουτηγμένο στο ασετόν. (ένα παλιό πινέλο από eyeliner είναι ιδανικό γι’ αυτή τη δουλειά)


Δημοφιλείς αναρτήσεις