Μυστικά για να μοιάζεις σαν να έχασες 5 κιλά!



Όλοι οι ειδικοί ομορφιάς με τους οποίους μιλήσαμε συμφωνούν σε αυτό: υπάρχουν μερικά απλά κόλπα για τα μαλλιά, την επιδερμίδα και το μακιγιάζ που μπορούν να σε κάνουν να μοιάζεις σαν να έχεις χάσει 5 κιλά. Αμφιβάλλεις; Έτσι λέγαμε κι εμείς, μέχρι που τα δοκιμάσαμε και τα χάσαμε!
 Γέμισε τόνους λάμψης

Απλώνοντας ένα self tanner στην επιδερμίδα σου αυτόματα προσδίδεις στη σιλουέτα σου ένα εντυπωσιακό αδυνατιστικό εφέ. Είναι ο ίδιος τρόπος με τον οποίο επιδιώκουν να δείχνουν κομψότερες και με πιο έντονη γράμμωση οι περισσότερες σταρ. 

Για ένα αυτο-μαύρισμα, που προσομοιάζει ιδανικά σε καλογυμνασμένο σώμα, ξεκίνα με καλή απολέπιση χρησιμοποιώντας ένα scrub σώματος στην ντουζιέρα σου. Δείξε ειδική προσοχή στους αγκώνες, στα γόνατα και στους αστραγάλους, καθώς τα σκληρά αυτά σημεία του σώματός σου απορροφούν περισσότερο DHA, το χημικό συστατικό, δηλαδή, που αλληλεπιδρά με το δέρμα ώστε να του προσδώσει τη χρυσαφένια όψη. Στη συνέχεια «στρώσε» το προϊόν με κυκλικές κινήσεις, σε καθεμία περιοχή του σώματος κάθε φορά, ώστε να σιγουρευτείς ότι δε θα αφήσεις κανένα σημείο ακάλυπτο. Πρόσεξε, επίσης, να διατηρείς τα δάχτυλά σου ενωμένα καθώς απλώνεις το self tanner, γιατί αλλιώς τα κενά ανάμεσά τους ενδεχομένως να αφήσουν ακανόνιστες, αντιαισθητικές ραβδώσεις και γραμμές. Εναλλακτικά, αν δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις προϊόν αυτοματίσματος, κρύψε τις ατέλειες και ανάδειξε το σώμα σου με ένα αδιάβροχο μέικ απ.



Επισκέψου έναν ειδικό του spray tan

Μια επαγγελματική «τελετουργία» με το airbrush μπορεί να σου χαρίσει την ψευδαίσθηση σμιλεμένων μυών, ανορθωμένων γοφών, ακόμη και πιο αδυνατισμένων μηρών, χάρη σε πολλές έξυπνες τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν με τον ψεκασμό αυτομαυρίσματος. 

Μια εξειδικευμένη αισθητικός πρώτα θα σε ψεκάσει με το βασικό χρώμα της επιλογής σου σε όλο το σώμα. Στη συνέχεια, περίτεχνα, θα εφαρμόσει πιο σκούρες αποχρώσεις σε διάφορα σημεία της κοιλιάς, των γλουτών και των ποδιών σου, ώστε να μοιάζουν πιο τονωμένα, όπως ακριβώς θα έμοιαζαν έπειτα από μακρόχρονη προσπάθεια στο γυμναστήριο. Τα αποτελέσματα διαρκούν σχεδόν 2 εβδομάδες, ωστόσο, αν ενυδατώνεις συχνά την επιδερμίδα σου, μπορείς να διατηρήσεις το χρώμα περισσότερο χρόνο.





Τόνισε τα καλύτερα κομμάτια του εαυτού σου

Ελκύοντας την προσοχή και το ενδιαφέρον των άλλων σε ό,τι εσύ θέλεις να βλέπουν, αυτόματα θα οδηγήσεις τα βλέμματά τους σε ό,τι δε θα ήθελες να παρατηρήσουν. Εάν σου αρέσουν τα μάτια σου, για παράδειγμα, δώσε όλη σου την μαεστρία εκεί, δημιουργώντας ένα φυσικό σχήμα φρυδιών, τέλεια φινιρισμένο. 

Ταυτόχρονα πρόσθεσε ένταση στο βλέμμα με μια εντυπωσιακή μάσκαρα. Για να προβάλεις επίσης με τον πιο σαγηνευτικό τρόπο τα χείλη σου, δημιούργησε μια γυαλιστερή, αστραφτερή επιφάνεια σε όλο το μήκος και το πλάτος τους. Μπορείς επίσης να εκμεταλλευτείς το απόλυτο όπλο σαγήνης για τους άνδρες, το καλοδιατηρημένο στήθος σου, απλώνοντας από το λαιμό έως και πολύ χαμηλά στο ντεκολτέ μια μπρονζέ πούδρα ή ένα self tan με διακριτικά, ημιδιαφανή λαμπυρίσματα.





Επαναπροσδιόρισε το σαγόνι σου

«Ένα διακριτικό διπλοσάγονο ή λίγο περισσότερο “κρέμασμα” από το κανονικό στα μάγουλά σου, είναι δύσκολες καταστάσεις οι οποίες, ωστόσο, πολύ εύκολα μπορούν να καμουφλαριστούν» λέει καθησυχαστικά ο Φρέντυ Καλομπράστος. 

Η αλήθεια είναι ότι ένα χαλαρωμένο δέρμα σε διάφορα σημεία του προσώπου δεν είναι ποτέ κολακευτικό για μια γυναίκα. Και το χειρότερο είναι ότι ένα τέτοιο φαινόμενο μπορεί να εμφανιστεί έπειτα από μια επιτυχημένη –κατά τα άλλα– μέθοδο αδυνατίσματος, αμαυρώνοντας το υπόλοιπο αποτέλεσμα. Ευτυχώς, λίγη bronzer πούδρα σε δύο τόνους πιο σκούρα από τη φυσική σου απόχρωση είναι ό,τι χρειάζεσαι για να υποβαθμίσεις το πρόβλημα. Όσον αφορά τα μάγουλα, άπλωσε το προϊόν και προσπάθησε με το πινέλο να το σβήνεις σταδιακά προς τα πλάγια και πάνω. Για το σαγόνι, ξεκίνα με την ίδια λογική, απλώς σβήνε σταδιακά προς το λαιμό και αμέσως μετά ταμπονάρισε όλη τη γραμμή του σαγονιού με το φωτεινότερο χρώμα της πούδρας ,ώστε να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση του βάθους και της ευκρίνειας.





Δυνάμωσε την έντασή σου 

«Όσο περισσότερο φροντισμένο είναι το χτένισμά σου τόσο πιο λεπτό μπορεί να δείχνει το υπόλοιπο πρόσωπό σου» ισχυρίζεται η Αθηνά Τζάνετ Κορώση. Άσχετα με το μήκος των μαλλιών σου, ξεκίνα την περιποίηση με ένα θρεπτικό σαμπουάν. Ξέβγαλε και συνέχισε με ένα ενυδατικό κοντίσιονερ, το οποίο θα οδηγήσεις με ήπιες κινήσεις των δαχτύλων από τις ρίζες της τρίχας ως τις άκρες. Τέλος, αφού τα στεγνώσεις ελαφρά με μια μαλακή πετσέτα, τύλιξέ τα μαλακά σε ρόλερ και πέρασέ τα με λίγο ζεστό αέρα, προσέχοντας ωστόσο να μη φύγει όλη η υγρασία τους. Αμέσως μετά ξετύλιξέ τα και κάνε δυναμικές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων, ώστε να τα τελειοποιήσεις όπως εσύ επιθυμείς.





Διώξε την όψη «φλοιού πορτοκαλιού» 
Δείξε αρκετά πιο λεπτή μειώνοντας δραστικά την εμφάνιση κυτταρίτιδας με μια ειδική κρέμα. «Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται όταν τα παραφουσκωμένα λιποκύτταρα αρχίζουν να αναπτύσσονται προς το εξωτερικό επίπεδο του δέρματος. 

Ταυτόχρονα οι ινώδεις ζώνες του κολλαγόνου υποχωρούν κάτω από αυτή την πίεση, κάνοντας την επιδερμίδα των μηρών σου ανώμαλη, τραχιά, γεμάτη αντιαισθητικούς σβώλους» εξηγεί η Έλενα Πιτταράκη. Οι αντικυτταριδικές κρέμες περιέχουν καφεΐνη και άλλα διουρητικά συστατικά, τα οποία συστέλλουν τον υπερβάλλοντα όγκο των λιποκυττάρων. Επιπλέον, αυτά τα προϊόντα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και πεπτίδια που, μακροχρόνια, έχουν την ιδιότητα να συσφίγγουν τα ανώτερα επίπεδα της επιδερμίδας. Από τη στιγμή που αυτές οι αδυνατιστικές κρέμες παρέχουν μόνο πρόσκαιρη περιστολή της κυτταρίτιδας, θα πρέπει να τις χρησιμοποιείς επανειλημμένα μέσα στην ημέρα – τουλάχιστον δύο φορές– και για αρκετό καιρό, έτσι ώστε να πετύχεις ορατό αποτέλεσμα.





Κάνε γλυπτική στα μάγουλά σου

«Όταν μια γυναίκα αρχίζει να χάνει κιλά, τα ζυγωματικά της αναδεικνύονται περισσότερο» λέει ο Φρέντυ Καλομπράτσος. Ανάπλασε κι εσύ την όψη σου με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιώντας highlighter και λίγη κρέμα αυτομαυρίσματος, ώστε να δημιουργήσεις αυτό το εφέ στα πλαϊνά του προσώπου σου. 

Πρώτα, με ένα μαλακό πινέλο, πέρασε ένα bronzer δύο τόνους πιο σκούρο από το κανονικό σου δέρμα, ακριβώς κάτω από τη γραμμή των ζυγωματικών. Μετά ταμπονάρισε την πιο πάνω περιοχή με ανοιχτόχρωμη πούδρα.Τέλος, πάνω από όλα, άπλωσε σε όλο το μάγουλο πούδρα στη φυσική σου απόχρωση, φροντίζοντας να αναμείξεις όλες τις αποχρώσεις απαλά και ομαλά, σβήνοντας με το μαλακό πινέλο προς τα πλάγια.







Ξεγέλασέ τους με το χρώμα

Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείς το αγαπημένο σου κομμωτήριο, ζήτησε από έναν colorist που εμπιστεύεσαι να σου δημιουργήσει μια λιγότερο ανοιχτή παλέτα στο μαλλί από το συνηθισμένο. «Οι πιο σκούρες αποχρώσεις σίγουρα θα κάνουν το πρόσωπό σου να δείχνει πιο στενόμακρο» λέει η Αθηνά Τζάνετ Κορώση, Color Expert Κοleston της Wella. 

Ακόμη κι αν θελήσεις να πετύχεις κάτι τέτοιο βάφοντας μόνη τα μαλλιά σου στο σπίτι, απλώς διάλεξε μερικές τούφες και βάψε τες σε ένα χρώμα που θα είναι δύο τόνους βαθύτερο από τα υπόλοιπα μαλλιά σου. Διάβασε τις οδηγίες για να επιβεβαιώσεις το χρόνο που απαιτείται για να αφήσεις τη βαφή και μετά ξέπλυνε. Θυμήσου μόνο το εξής: οι χαμηλότονες αποχρώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν μια ανεπιθύμητη και καθόλου κολακευτική πορτοκαλί σκιά μετά την έκθεσή σου στον ήλιο. Γι’ αυτό χρησιμοποίησε ένα ισχυρό αντηλιακό μαλλιών, πριν βγεις έξω ή τουλάχιστον φόρα συνέχεια το καπέλο σου κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας.





Το έξυπνο κούρεμα
«Ένα μακρύ και ταυτόχρονα πολυεπίπεδο στυλ μαλλιών μπορεί να κάνει το πρόσωπό σου να μοιάζει πιο λεπτοκαμωμένο» τονίζει ο Ιβάν Φουλίδης, hair stylist. Ζήτησε από τον κομμωτή σου να σου δημιουργήσει πολλαπλές, αεράτες τούφες και μύτες, που θα λεπταίνουν όσο κατεβαίνει το μαλλί στα πλάγια, έτσι ώστε να σου αφαιρούν όγκο από το πρόσωπο και να σμιλεύουν τα ζυγωματικά σου. 

Για να διατηρήσεις αυτό το περίτεχνο στυλ, άπλωσε μια μικρή ποσότητα από σέρουμ σιλικόνης στις μύτες των μαλλιών, όσο αυτές είναι υγρές. Μετά στέγνωσε με το πιστολάκι. Επίσης, ξέχασε την ολόισια φράντζα που φτάνει ως τα μάτια –και μάλιστα τυλίγει στο πλάι όλο το πρόσωπο–, γιατί στρογγυλεύει ακόμη περισσότερο την όψη σου. Αντίθετα, δοκίμασε ένα κόψιμο φράντζας λοξό, γυρτό και με μακριές άκρες, που θα πέφτουν επιτηδευμένα ακανόνιστες φτάνοντας ως το ύψος της μύτης. «Λίγο πιο μακριές τούφες από αυτό το σημείο θα αναδεικνύουν επικίνδυνα το παραμικρό πάχος που κουβαλάς κάτω από το σαγόνι και τα μάγουλα» σημειώνει o ειδικός.





πηγή:http://www.shape.gr/you-in-shape/thema-tis-evdomadas/mistika-meion-5-kila-omorfia-adynatisma.html?img=0





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις