10 αμαρτήματα που κάνεις στο δέρμα σου

  • ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ: Ένας ακόμα λόγος για να σταματήσεις το κάπνισμα είναι το δέρμα σου. Πέρα από το ότι καπνίζοντας καταστρέφεις την υγεία σου, προκαλούνται βαθιές ρυτίδες και δυσχρωμίες. Σύμφωνα μάλιστα με  μια ερεύνα, αν κάποιος καπνίζει για μια δεκαετία,στο πρόσωπο του φαίνεται σαν να έχουν περάσει 13 χρόνια. Το κάπνισμα λοιπόν μας "γερνάει" γρηγορότερα.
  • ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ: Δεν λέμε για το ένα ποτηράκι που πίνεις το σαββατόβραδο αλλά για τα παραπάνω ποτήρια αλκοόλ που μπορεί να πιες μέσα στην εβδομάδα.  "Το αλκοόλ αυξάνει τα επίπεδα φλεγμονωδών παραγόντων στο αίμα. Έτσι επιταχύνεται η χαλάρωση του δέρματος με την πάροδο του χρόνου», λέει ο Fredric Brandt, ένας δερματολόγος από την Νέα Υόρκη.
  • ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ: Σύμφωνα με τον δερματολόγο Leslie Baumann το ότι επιλέγουμε προϊόντα που δεν ταιριάζουν με το τύπο επιδερμίδας μας είναι ένα λάθος που κάνουμε οι περισσότερες γυναίκες. Υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα ανάλογα με το τι επιδερμίδα έχετε: κανονική/μικτή, λιπαρή, ευαίσθητη, ξηρή.
  • ΑΓΝΟΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ: Συνήθως η ενυδάτωση σας σταματάει στο σαγόνι σας. Ο λαιμός και το στήθος αν και είναι οι πιο ευαίσθητες περιοχές όπου εμφανίζοντα τα πρώτα σημάδια ηλικίας, παραμελούνται. Γι αυτό, μη ξεχάσετε την επόμενη φορά που θα βάλετε ενυδατική ή αντηλιακή, να τοποθετήσετε και στα 2 αυτά βασικά σημεία.
  • ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΙΝΕΛΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ:  Ο καθαρισμός τους 1-2 φορές την εβδομάδα (ανάλογα με τη χρήση τους) διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο δέρμα σας αφού αν παραμελήσετε να το κάνετε μπορεί να προκαλέσετε βακτηριακές λοιμώξεις και φράξιμο των πόρων. Καθαρίσετε λοιπόν τα πινέλα σας με σαμπουάν και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά.
  • Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΠΝΟΥ: Η στέρηση ύπνου προκαλεί στρες, το οποίο μπορεί να επιδεινώσει όλες τις δερματικές παθήσεις, όπως την ακμή, το έκζεμα και τη ψωρίαση. 
  • ΔΕΝ ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ: Το να κοιμάστε με το μακιγιάζ, είναι ότι χειρότερο για την επιδερμίδα, αφού κλείνει τους πόρους και επειδή το δέρμα μας κατά την διάρκεια του ύπνου "ανεβάζει" θερμοκρασία απορροφούνται ότι είναι στην επιφάνεια του. Επιλέξτε λοιπόν εσείς αν θα απορροφήσει επιβλαβή συστατικά ή ευεργετικά. 
  • ΣΚΑΣΙΜΟ ΣΠΥΡΙΩΝ: Η πράξη αυτή το μόνο που κάνει είναι να σπρώχνει τα βακτήρια πιο βαθιά στους πόρους προκαλώντας φλεγμονή, λοίμωξη και ουλές.
  • ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ: Στην προσπάθεια που κάνει το δέρμα να προστατεύσει τον οργανισμό από τη συνεχή έκθεση στον ήλιο, παράγει μελανίνη, τη χρωστική ουσία που σκουραίνει τα κύτταρα," εξηγεί ο δερματολόγος Flor Mayoral. "Οποιαδήποτε αλλαγή χρωστικής ουσίας από το φως UVA ή UVB μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση και να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος." Γι αυτό, να προστατεύετε τον εαυτό σας με την εφαρμογή ενός αντηλιακού με τουλάχιστον SPF 30 κάθε μέρα.
  • ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ: Όταν χρησιμοποιούμε πολλά προϊόντα στην επιδερμίδα τα ενεργά συστατικά τους αλληλοαναιρούνται και μπορεί προκαλέσουν ερεθισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το blog μου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις